Prieto visita la càrnica Argal després de rebre 14M€ del PERTE Argoalimentari

Prieto visita la càrnica Argal després de rebre 14M€ del PERTE Argoalimentari

17/12/2024

  • El delegat del Govern assegura que “el Govern d’Espanya està al costat de les empreses que treballen per ser competitives i aposten per la innovació i la sostenibilitat”
  • La primera convocatòria del PERTE Agroalimentari ha aprovat 53,4 milions d’euros per projectes d’empreses catalanes

Miralcamp. Lleida. 17 de desembre de 2024.- El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha visitat, aquest dimarts, acompanyat del subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, l’empresa càrnica Argal a Miralcamp (Lleida). La companyia ha rebut 14,1 milions d’euros del PERTE (Proyecto Estratégico para la Recuperación y Transformación Económica) Agroalimentari del Ministeri d’Indústria i Turisme.

Prieto ha defensat que “el Govern d’Espanya està al costat de les empreses que treballen de valent per ser competitives i aposten per la innovació i la sostenibilitat”. Ha posat en valor els projectes d’empreses catalanes que volen millorar la seva eficiència “potenciant les energies renovables o la digitalització dels processos industrials, entre d’altres mesures.”

Ho ha dit en declaracions als periodistes, després de visitar les instal·lacions acompanyat del president d’Argal Group, Antonio Escribà, del director de la planta de Miralcamp, Xavier Balcells, així com per altres responsables de la fàbrica lleidatana.

PERTE AGROALIMENTARI

La planta d’Argal de Miralcamp, on es produeixen fuets i llonganisses, és una de les quatre factories del grup a Espanya i té una plantilla d’uns 450 treballadors. El delegat ha pogut conèixer de primera mà el projecte ‘Carnity’ liderat per Argal Group en el que hi participen altres 15 empreses d’onze comunitats autònomes amb l’objectiu de promoure la innovació per a la transició ecològica i digital del sector càrnic de tot el país, així com de la seva cadena de valor associada.

En concret, el grup d’elaborats càrnics està treballant en línies d’envasats més sostenibles per reduir la petjada de carboni en tot el procés productiu, així com en la reducció d’emissions per incrementar els paràmetres de protecció mediambiental.

Està finançat amb 14,1 milions d’euros (13.342.887 euros en forma de subvenció i 791.755 euros en forma de préstec) gràcies a la primera convocatòria del PERTE Agroalimentari, programa que gestiona el Ministeri d’Indústria i Turisme dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del Govern d’Espanya adreçat a reforçar el desenvolupament de la cadena agroalimentària i impulsar la seva modernització, sostenibilitat i digitalització.

INDÚSTRIA CÀRNICA

El delegat ha assegurat que “el camí cap a una transformació amb èxit de les nostres empreses passa necessàriament per la col·laboració públic-privada”. Prieto ha destacat que el PERTE Agroalimentari és “una de les eines posades en marxa pel Govern d’Espanya per acompanyar econòmicament les empreses d’un dels sectors més potents, emprenedors i amb capacitat com és el sector agroalimentari”.

També ha afegit que la indústria càrnica “en sortirà reforçada” perquè serà “més sostenible, més competitiva i innovadora” gràcies a tots els projectes ja en marxa que s’estan duent a terme a la pràctica totalitat de comunitats autònomes”.

53,4 MILIONS PER CATALUNYA

La primera convocatòria del PERTE Agroalimentari va aprovar ajuts per valor de 183,6 milions d’euros per a un total de 292 projectes de 233 empreses. Catalunya és la comunitat autònoma que més ajuts ha rebut en aquesta primera convocatòria amb un total de 53,4 milions d’euros.

La segona edició del PERTE Agroalimentari, pendent de resolució, està dotat amb 100 milions d’euros inicials en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, quantitat a la que s’afegiran 200 milions més en préstecs derivats d’una addenda que el Ministeri d’Indústria i Turisme farà pública més endavant.