Prieto celebra que la majoria d’obres a les platges afectades pel temporal Nelson estiguin enllestides per la campanya d’estiu

Prieto celebra que la majoria d’obres a les platges afectades pel temporal Nelson estiguin enllestides per la campanya d’estiu

20/06/2024

  •  El delegat fa balanç de les actuacions i destaca la celeritat del Govern per donar resposta a les necessitats del municipis

El Vendrell (Tarragona), 20 de juny de 2024.- El delegat del Govern, Carlos Prieto, ha visitat les obres de reparació dels danys causats pel temporal Nelson a la província de Tarragona per fer-ne balanç i ha destacat que la majoria de platges afectades estaran llestes per la campanya estival.

En concret ha visitat el municipi d’El Vendrell, acompanyat del subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà i el cap de la demarcació de Costes del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), Antoni Espanya on s’estan enllestint les obres.

Prèviament, el delegat ha realitzat una visita oficial a l’Ajuntament de El Vendrell on ha mantingut una reunió amb l’alcalde del municipi, Kenneth Martínez, y el seu equip de govern.

L’ESTACIÓ

Alcalde, delegat i subdelegat, han realitzat també una visita a l'estació de Rodalies de El Vendrell. Allà, el director de Rodalies, Antonio Carmona, li ha explicat les obres que des de març s'hi estan executant, amb una inversió per part del Govern Espanyol de més d'1,5 milions d'euros.

L'actuació consisteix en la construcció d'un nou edicle d'accés a l'estació, al costat de l'edifici actual, l'ampliació de les dues marquesines en uns 45 metres -per tal d'augmentar el confort dels viatgers a les andanes-, així com la renovació de les  instal·lacions i l'adaptació de la urbanització exterior.

LES PLATGES

Més tard s’han dirigit a les platges on es realitzen les actuacions, i el delegat ha explicat en declaracions als periodistes que fruit de la declaració d’emergència impulsada des de la Delegació del Govern, s’han pogut realitzar tasques per valor de 3.360.000 euros a tota Catalunya, dels que 1.160.000 euros es destinen a la província de Tarragona.

“Gracies aquesta inversió i a la diligència dels treballadors de l’administració del Govern central hem acabat moltes de les obres previstes”. És el cas de la Platja de Las Conchas a Cunit; a la zona de Calafell platja (on hi ha una gran concentració d’hotels); a la Platja de El Francàs d’aquí a El Vendrell; El Passeig de Roda a Creixell; La Platja del Miracle a Tarragona; i també a la Platja Llarga de Tarragona, la cala Llenguadets i la Platja dels Capellans, aquestes al municipi de Salou.

 

“Avui, també els puc anunciar que les obres que s’estan fent a la Platja de El Francàs a El Vendrell, que estan al 85% de la seva execució, s’acabaran de cara a la temporada d’estiu”, ha celebrat Prieto sobre unes obres que consisteixen en l’extracció de sorra del Port de Comarruga, concretament d’uns 10.000 metres cúbics que s’extrauen amb maquinària pesada i es transporta pel litoral amb dúmpers articulats.

“També a la platja Llarga de Tarragona, on aportem altres 10.000 metres cúbics de sorra, les obres estaran enllestides en els pròxims dies. Aquestes actuacions estan també al 85% de la seva execució”, ha afegit.

El delegat ha avançat que en els pròxims dies començaran les obres a la Platja de Cambrils; la Platja de Rifa, a Mont-roig del Camp; la Platja de l’Almadrava, a L’Hospitalet de l’Infant; Platges de L’Ametlla de Mar i a la Platja del Suís, a La Ràpita. La previsió és que totes aquestes obres finalitzin divendres de la setmana que ve.