La Delegació del Govern tanca la formació a representants i formadors per a les eleccions europees del 9J

La Delegació del Govern tanca la formació a representants i formadors per a les eleccions europees del 9J<br/><br/>

06/06/2024

Barcelona, 6 de juny de 2024.- La Delegació del Govern ha finalitzat la formació a representants i transmissors que participessin en les Eleccions Europees del diumenge 9 de juny.

Es tracta de 5.583 funcionaris de l'Administració General de l'Estat, però també d'altres administracions com de la Generalitat, que s'han inscrit en tota Catalunya per exercir de representants i representants transmissors en la jornada electoral.

Els representants de l'Administració col·laboren en la preparació de les taules electorals i faciliten al seu transmissor-coordinador les dades de constitució, els avanços de participació i, a partir de les 20 hores, els resultats de l'escrutini de les taules que li hagin estat assignades.

Quant als transmissors, col·laboren també en la preparació de les taules electorals i transmeten al CRI (Centre de Recollida d'Informació), mitjançant una Tablet, les dades de les taules que tingui assignades.

Des de l'Oficina de Documentació i Informació sobre Processos Electorals de la Subdelegació del Govern a Barcelona, es desenvolupen funcions de coordinació amb els diferents Ajuntaments de la província, així com de contacte amb el Ministeri de l'Interior -Ministeri competent en l'organització d'aquestes eleccions al Parlament Europeu-.

A més d'aquestes funcions, el major volum d'activitat de l'Oficina es concentra en la selecció i formació de representants de l'Administració. En el cas de la ciutat de Barcelona, la selecció i gestió de la formació s'assumeix directament per part de la Subdelegació del Govern.

D'una banda, se selecciona i forma als representants amb Tablet (transmissors), que aquest any ha aconseguit un total de 445 persones. En aquest cas, l'empresa adjudicatària de l'escrutini fa una formació sobre el funcionament del dispositiu per a l'enviament de les dades de constitució de la taula electoral, els avanços de participació, i els resultats de l'escrutini.

Així mateix, se'ls informa sobre el treball que han de desenvolupar durant la jornada electoral. Aquestes jornades de formació van tenir lloc els dies 21, 22 i 23 de maig a la seu de la Direcció general de trànsit.

D'altra banda, se selecciona i forma als altres representants de l'Administració, que aquest any ha ascendit a 517 persones per a Barcelona. Des de la Subdelegació es realitzen sessions formatives que s'han desenvolupat els dies 3, 4 i 5 en diferents seus --el saló d'actes de l'Adreça Provincial de l'INSS de Barcelona, el de l'Adreça Provincial del SEPE i la *Escola d'*Administració Pública de Catalunya--, en horari de matí i tarda.

Aquestes jornades de formació tenen com a objectiu detallar les tasques que han de desenvolupar els representants durant el dia de les eleccions, tant en l'obertura dels col·legis electorals fins a la constitució de la taula, durant el primer i segon avanç de participació, i durant el recompte de vots. D'aquesta manera, el representant trasllada les dades a la persona que actua com a transmissor perquè aquest realitzi de forma immediata la transmissió de dades.