M. Eugènia Gay realitza una visita institucional a Esparreguera

M. Eugènia Gay realitza una visita institucional a Esparreguera

20/02/2023

Esparreguera, 20 de febrer de 2023.- La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha realitzat aquest dilluns una visita de caràcter institucional a Esparreguera (Barcelona) on s'ha reunit amb representants municipals per a conèixer les necessitats específiques del municipi, els seus plans de futur i per a establir vies de col·laboració.

La visita s'ha iniciat a l'Ajuntament de la localitat on ha estat rebuda pel seu alcalde, Eduard Rivas, i pel primer tinent d'alcalde i coordinador de l'Àrea de Drets Socials i Ciutadania, Juan Jurado.

Després de la signatura del llibre d'honor, han mantingut una breu trobada en el qual la delegada ha conegut de primera mà la labor del Consistori per a contribuir al creixement d'aquest municipi mil·lenari situat en ple Parc Natural de Montserrat i que gaudeix d'un gran patrimoni cultural i teatral.

En la reunió que Gay ha mantingut amb membres del govern de la localitat, ha posat en valor el compromís del Govern amb el món municipal.

Després de la trobada, s'han desplaçat al Teatre de la Passió i durant el recorregut, el president del Patronat de la Passió, Enric Galcerán, ha explicat a la delegada la importància de la Passió d´Esparreguera i com, després de 400 anys d'existència, continua sent el símbol cultural i social més important de la localitat congregant cada Setmana Santa, i amb un total de nou representacions, a més de 15.000 espectadors.

La Passió d´Esparraugera és hereva d'una tradició popular centenària que es remunta a l'Edat Mitjana i que ha perviscut gràcies a la cura i esforç dels ciutadans i ciutadanes que, al llarg dels segles, han sabut adaptar-la als nous temps.

Una de les principals característiques de “La Passió” és la seva durada, insòlita en el teatre actual. L'espectacle s'estructura en dues parts: una al matí i una a la tarda, amb una pausa per a l'esmorzar. L'espectacle s'estructura en dues parts: al matí es representa la vida pública de Jesús i, a la tarda, la seva passió, mort i resurrecció.

La jornada ha conclòs amb la visita a la Vila Viniteca, una de les distribuïdores de vins més importants d'Europa i que té a Esparreguera el seu magatzem logístic amb una capacitat per a 6.000 palets. L'adjunt a la direcció, Joan Ros, s'ha encarregat d'explicar a M. Eugènia Gay els diferents projectes vitícoles de l'associació que, actualment, gaudeixen d'acreditats reconeixements nacionals i mundials.