Delegació del Govern y PIMEM presenten la primera edició d’ajudes a la digitalització d’empreses i autònoms, dotada amb 500 milions d’euros

07/03/2022

Delegació del Govern y PIMEM presenten la primera edició d’ajudes a la digitalització d’empreses i autònoms, dotada amb 500 milions d’euros

Les subvencions, de 12.000 euros cadascuna, es destinen a empreses d’entre 10 i 49 treballadors i podran sol•licitar-se a partir del 15 de març a través dels “agents digitalitzadors”


El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital obre el pròxim 15 de març la primera de les convocatòries d’ajudes del programa Kit Digital destinades a la digitalització de petites i mitjanes empreses i d’autònoms i autònomes. Aquestes primeres subvencions, que compten amb un pressupost global de 500 milions d’euros, estan destinades a empreses d’entre 10 i 49 treballadors, i facilitaran a les pimes la implantació de solucions digitals per a àrees clau com pàgines web i presència a internet, gestió de xarxes socials, comerç electrònic, gestió de clients, serveis i eines d’oficina virtual, intel·ligència empresarial i analítica, gestió de processos, factura electrònica, comunicacions segures i ciber seguretat.

La Delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, i el president de PIMEM, Jordi Mora, han donat a conèixer els detalls de Kit Digital, que està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d’euros per a tot el territori espanyol i que preveu la digitalització de prop d’un milió de pimes i autònoms en un termini de tres anys. El programa està finançat per la UE a través dels fons NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l’agenda España Digital 2025 y el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, dotat amb més de 4.000 milions d’euros de pressupost.

Els beneficiaris d’aquesta primera línia d’ajudes accediran a un bo digital per un valor de 12.000 euros per a la compra de solucions de digitalització. Aquestes ajudes es concediran de manera directa, segons l’ordre de presentació de sol·licituds –el termini de les quals s’estendrà per un període de 6 mesos- i en funció de la disposició de crèdit.

Per facilitar el tràmit de les peticions es crearan els “agents digitalitzadors”, que s’encarregaran de presentar tota la documentació justificativa mitjançant la figura del “representant voluntari”. A partir del 10 de març es publicarà un “catàleg de digitalitzadors”, amb les entitats adherides a aquest servei, que es podrà consultar a la web www.acelerapyme.es, on també hi ha disponible un test d’autodiagnosi per a que cada empresa pugui avaluar el seu nivell de digitalització.

Eina per millorar la competitivitat

Durant la presentació de la convocatòria d’ajudes, Aina Calvo ha subratllat que la implantació de les darreres eines tecnològiques de gestió i comunicació és “una passa ineludible per millorar els productes i serveis de les empreses i garantir la competitivitat en el marc de l’evolució del mercat”; en aquest sentit, assegura que Kit Digital “és un instrument amb el qual el Govern d’Espanya vol contribuir a modernitzar el teixit productiu del país”. Calvo ha recordat que la digitalització de les empreses és “un element de transformació clau en aquesta nova etapa de creixement econòmic”.

Pel seu costat, Jordi Mora ha manifestat el “suport màxim per part de PIMEM a aquest programa” i ha fet una crida “a la participació de totes les petites empreses de les Illes d’entre 10 i 49 treballadors”. Mora ha expressat el reconeixement de la patronal a les empreses tecnològiques de l’arxipèlag, de les quals ha destacat la seva “qualitat i nivell elevat” i ha animat les pimes a “que escullin agents digitalitzadors de Balears, per a que el negoci i l’activitat econòmica que generin les ajudes es quedi a la nostra comunitat”.

El programa Kit Digital contempla altres dues línies d’ajudes que s’adjudicaran a convocatòries futures i que aniran destinades a empreses d’entre 3 i 9 treballadors, que  podran accedir a una subvenció de 6.000 euros, i a empreses de menys de 3 treballadors o autònoms, que percebran bons de 2.000 euros.

Plataforma ‘Acelera pyme’

El programa ‘Acelera pyme’ és una iniciativa destinada a construir l’ecosistema de referència de la transformació digital de las pimes. Està desenvolupat per Red.es, que depèn de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. A la seva web oficial les empreses poden accedir a continguts útils per millorar i potenciar la seva digitalització. També obtindran informació i assessorament en el telèfon 900 909 001 o a les oficines ‘Acelera pyme’ distribuïdes arreu de la geografia espanyola.