Balears rep prop de 10 milions d’euros per impulsar diverses polítiques de lluita contra la Violència de Gènere

15/02/2022

Balears rep prop de 10 milions d’euros per impulsar diverses polítiques de lluita contra la Violència de Gènere

Amb aquests doblers, les CCAA desplegaran en els seus territoris respectius les actuacions del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i del Pla “Corresponsables”, a més de tres programes de suport i assistència a les víctimes


Balears rebrà prop de 10 milions d’euros per desenvolupar les actuacions del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i del Pla “Corresponsables”, a més dels programes de suport i assistència a les víctimes de la violència masclista en el territori. Aquests doblers corresponen a la proposta aprovada aquest dimarts a la reunió del Consell de Ministres per al repartiment a les Comunitats Autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla d’un total de 307 milions d’euros.

S’espera que la distribució dels fons es faci efectiva després de ser ratificada per la Conferència Sectorial d’Igualtat a finals d’aquest mes, amb la qual cosa el Govern d’Espanya avança aquesta gestió fins al començament del primer trimestre de l’any. Això ha estat possible en agilitzar-se el tràmit d’aquest pressupost, i reduir amb això fins en un 55% els terminis per a la seva aprovació. D’aquesta manera s’aconsegueix que el desplegament de les polítiques de lluita contra les violències masclistes i de coresponsabilitat sigui molt més ràpid. El Ministeri d’Igualtat ha refermat el seu interès a que aquestes polítiques siguin una qüestió d’Estat i se’ls doni màxima urgència.

Iniciatives

Dels 9,6 milions d’euros que corresponen a les Illes Balears en el repartiment aprovat avui, la major partida correspon al pla “Corresponsables”, amb 4,9 milions d’euros. Aquest fons es destina al desenvolupament d’actuacions per facilitar la conciliació a les famílies amb menors de fins a 16 anys, mitjançant la creació de borses de cures professionals i de feina de qualitat en aquest sector, i també amb la posada en marxa d’un sistema d’acreditació de competències professionals adquirides a través de l’experiència professional o per vies no formals.

El Ministeri d’Igualtat també assigna 4,1 milions d’euros a la Comunitat Autònoma per al desplegament de les competències delegades en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

Finalment, les illes rebran 694.506 euros per al desenvolupament de tres programes d’atenció a les víctimes de les violències masclistes. Aquests fons estan consignats en el pressupost de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere.