El Ministeri de Justícia comunica la creació d’un tercer jutjat de violència sobre la dona a Palma

20/10/2022

El Ministeri de Justícia comunica la creació d’un tercer jutjat de violència sobre la dona a Palma

La delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, va traslladar al Ministeri la urgència d’aquest projecte, segons allò expressat per la Comissió Provincial de Coordinació de Violència sobre la dona i per a la protecció de la Infància


El Ministeri de Justícia ha comunicat a la Delegació del Govern a les Illes Balears que, en el projecte de Reial Decret de creació de setanta noves unitats judicials corresponents a la programació de 2022 i adequació de la planta judicial, s’inclou la creació del Jutjat de Violència sobre la Dona nombre 3 de Palma.

D’aquesta manera, es dona resposta a les necessitats expressades per part de la Comissió Provincial de Coordinació de Violència sobre la dona i per a la protecció de la Infància, i que la delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, va traslladar al Ministeri per escrit el passat mes de juny. En la darrera reunió d’aquesta comissió provincial, encapçalada per qui aleshores era president de l’Audiència Provincial de Balears, Diego Gómez-Reino, es va assenyalar la urgència de disposar d’un tercer jutjat de violència sobre la dona a Palma.

La darrera memòria del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), presidit per Carlos Gómez, recull aquesta petició d’ampliació de la planta judicial a l’arxipèlag, atesa la gran càrrega de feina que suporten el dos jutjats de violència sobre la dona actius fins ara a la capital balear. Palma és el territori de l’Estat que registra un percentatge més elevat de denúncies per violència de gènere.