Teresa Cunillera reclama tolerància zero contra qui nega l'existència de violència masclista

Teresa Cunillera reclama tolerància zero contra qui nega l'existència de violència masclista

17/11/2021

Teresa Cunillera reclama tolerància zero contra qui nega l'existència de violència masclista

  • La delegada del Govern ho ha fet en el marc d'una taula rodona organitzada entorn de/entorn de la commemoració del 25 de novembre, amb la intervenció de familiars de víctimes mortals de violència de gènere, per donar visibilitat i sensibilitzar sobre aquesta xacra social
  • Ha destacat l'impuls que ha donat el Govern d'Espanya al Pacte d'Estat contra la Violència de gènere des de 2018. Els PGE 2022 destinen 284 M€ a plans i programes per erradicar la violència masclista, un 19,71% més que l'any passat, dels quals 21M€ són per a Catalunya

Barcelona, 17 de novembre de 2021.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera ha reclamat  tolerància zero contra totes aquelles persones que neguen l'existència de la violència masclista "perquè, d'una manera o una altra, perpetuen aquesta violació contra els drets humans de milers de dones, nens i nenes”.

Ho ha fet en la introducció de la taula rodona organitzada per la Delegació del Govern en el marc del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona que s'ha realitzat aquest dimecres 17 de novembre en l'Arxiu de la Corona d'Aragó.  Sota el títol “Per la vostra absència” ha comptat amb la participació de Asun Casasola, mare de Nagore, víctima mortal en 2008 i Joshua Alonso, fill de Sesé, víctima mortal en 2017, que han reflexionat sobre la seva experiència d'haver perdut a un ser estimat per violència masclista. L'acte ha estat moderat per Patricia *Melgar, doctora de Pedagogia i investigadora del Grup de Recerca Interdisciplinari en Gènere i Desigualtats Socials de la Universitat de Girona.

Aquesta activitat forma part del cicle organitzat per la Delegació del Govern per commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, en el marc del Pacte d'Estat del Govern d'Espanya, per donar visibilitat i sensibilitzar sobre aquesta terrible xacra social. En aquest sentit, la prima ha agraït als participants “l'obstinació a difondre la seva tràgica experiència perquè estan contribuint no solament a conscienciar, sinó a prevenir en molts casos la violència de gènere”.

Dimarts que ve 23 de novembre a les 12h a l'Auditori del Centre Nacional de Condicions de Treball es lliuraran els reconeixements Meninas 2021, que destaquen la labor de les organitzacions i persones compromeses amb l'erradicació de la violència masclista en les seves diferents manifestacions. Aquest any, la distinció amb el reconeixement Meninas 2021 per tota Catalunya ha recaigut en l'Associació d'Homes per la Igualtat de Gènere (*AHIGE). Paral·lelament, durant la setmana del 22 de novembre, la façana de la Delegació i de les Subdelegacions s'il·luminaran de color violeta.

Impuls al Pacte d'Estat contra la violència de gènere

Cunillera ha destacat l'impuls que ha donat el Govern d'Espanya al Pacte d'Estat contra la Violència de gènere des de 2018, amb mesures de sensibilització i conscienciació; millora de la resposta institucional a les víctimes, i formació d'agents especialitzats en matèria de violència masclista. Els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2022 contemplen més de 500 M per a les polítiques d'Igualtat, un increment del 14,3% respecte als del 2021. Destinen 284 M€ a plans i programes per erradicar la violència masclista, un 19,71% més que l'any passat, dels quals 21M€ són per a Catalunya.