El subdelegat del Govern a LLeida visita una de les 51 entitats de Lleida que han rebut 412.000 quilos d’aliments per a les persones més vulnerables

El subdelegat del Govern a LLeida visita una de les 51 entitats de Lleida que han rebut 412.000 quilos d’aliments per a les persones més vulnerables

02/11/2020

A la província de Lleida, se’n beneficiaran prop de 20.500 persones en la segona fase del Programa

  • Aquests aliments formen part del Programa d’Ajuda Alimentària 2020 que cofinança el Govern d’Espanya i el Fons d’Ajuda Europea als Desfavorits (FEAD) de la Unió Europea

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat les instal·lacions del servei de distribució d’aliments d’Arrels Sant Ignasi de Lleida, una de les 51 entitats (entre entitats de caire social, parròquies, ajuntaments i consells comarcals) que han rebut els aliments provinents del Programa d’Ajuda Alimentària 2020 que gestiona la Subdelegació del Govern a Lleida.

Aquestes 51 entitats i organismes de la província de Lleida han iniciat ja la distribució d’aquests 412.000 quilos d’aliments dels que se’n beneficiaran prop de 20.500 lleidatans.

El subdelegat del Govern ha fet la visita al servei de distribució d’aliments d’Arrels Sant Ignasi de Lleida acompanyat pel director i subdirector de l’entitat, Roger Torres i Oscar Costa, respectivament. Aquesta entitat, una de les que rep més aliments dins del Programa, gestiona aquests dies la distribució de 41.000 quilos d’aliments com ara  arròs, mongetes cuites, conserves de tonyina i sardines, conserves de carn, pasta alimentària, conserva de tomata, conserves de fruita, llet, oli d’oliva, batuts, galetes i menjar infantil envasat.

José Crespín ha agraït a Arrels Sant Ignasi “l’immens esforç d’organització, coordinació i control que porten a terme des de l’entitat per fer arribar els aliments a qui més ho necessita, així com la tasca del grup de voluntaris que hi col·laboren per fer-ho possible”. El subdelegat del Govern ha destacat que els aliments que es distribueixen des del Programa d’Ajuda Alimentària 2020 “són una contribució més per garantir les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables de la societat, conscients que la demanda d’ajuda s’ha incrementat arran de la crisis sanitària del coronavirus”.

Programa d’Ajuda Alimentària 2020

Aquest Programa d’Ajuda Alimentària està cofinançat pel Fons d’Ajuda Europea als Desfavorits (FEAD) de la Unió Europea, que aporta el 85% del pressupost, i el Govern d’Espanya, a través del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que aporta el 15% restant amb una aportació anual de gairebé 87 milions d’euros.

En la primera fase del Programa, que es va dur a terme el passat mes de juny, es van repartir 313.000 quilos d’aliments. La tercera i darrera fase del Programa, segons les previsions, es durà a terme durant el primer trimestre de 2021.