La Delegació del Govern a les Illes Balears destrueix quatre tones i mitja de droga a Palma

08/11/2022

La Delegació del Govern a les Illes Balears destrueix quatre tones i mitja de droga a Palma

La planta incineradora de Son Reus ha cremat avui 130 fardells d’haixix comissats per la Guàrdia Civil el mes de setembre passat a Eivissa


La Delegació del Govern a les Illes Balears ha destruït aquest dimarts, a la planta incineradora de TIRME a Son Reus (Palma), 130 fardells d’haixix que contenien en total quatre tones i mitja de droga. La partida, que estava composta per un nombre elevat de rajoles de diferents tipus d’aquesta substància, va ser comissada per l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidrogues de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil el mes de setembre passat a Eivissa i posteriorment analitzada en el laboratori de l’Àrea de Sanitat de la Delegació.

La incineració de la droga ha estat supervisada pel secretari general de la Delegació del Govern a les Illes Balears, Ramon Morey, i pel director de l’Àrea de Sanitat, Raúl Izquierdo. També hi ha assistit el comandant de la Guàrdia Civil Enrique Gómez Bastida.

La d’avui és la tercera operació de destrucció de substàncies estupefaents decomissades per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que es duu a terme enguany a les illes; en total, el 2022 s’han incinerat 9 tones de droga a la planta de Son Reus. A l’anterior, el mes d’abril passat, van ser destruïdes més de tres tones i mitja, procedents principalment d’una operació de la Guàrdia Civil a Cala Mastella (Eivissa), que es va tancar amb 14 persones detingudes. La partida incinerada avui correspon al decomís més gros que s’ha produït els darrers anys en aquesta illa.

La Delegació del Govern destaca la feina que duen a terme a les illes les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en la lluita contra el narcotràfic, amb la col·laboració dels funcionaris de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària i de les Policies Locals.