Els robatoris en habitatges han baixat un -50% a Formentera entre gener i novembre

21/12/2017

Davant l'alarma social generada pels robatoris de les últimes setmanes, la Guàrdia Civil proposa al Consell mesurades per augmentar la coordinació i la presència d'agents al carrer


Les infraccions penals a la illa de Formentera han experimentat un descens del -18,40% entre gener i novembre de 2017 respecte al mateix període de l'any anterior, reducció  que també es manté el passat mes de novembre (-2,44%), segons dades de la Guàrdia Civil oferts avui durant la Junta Local de Seguretat de Formentera. En aquests primers onze mesos han augmentat un 6,38% del nombre de detencions respecte a l'any anterior.

En la reunió celebrada en l'Ajuntament de la pitusa menor a petició de les autoritats locals, s'ha assenyalat així mateix l'important descens del nombre de robatoris a l'interior d'habitatges, delictes que baixen un -50,23%. De fet, entre els tipus delictes més freqüents fins a l'últim trimestre de l'any, figuren els de estafa bancària per compra a través d'Internet i persisteixen les assistències en matèria de VIOGEN.

Malgrat els valors positius de l'evolució de la delinqüència a Formentera, conscients de l'alarma social generada pels robatoris que han tingut lloc les últimes setmanes, des de la Delegació del Govern i la Guàrdia Civil en Illes Balears s'ha posat a la disposició del Consell de Formentera una bateria de propostes amb l'objectiu d'incrementar encara més els nivells de col·laboració i coordinació entre les diferents administracions i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, encaminades a rendibilitzar la seva presència en la via pública.

  • Persistir en el Pla de Lluita contra Robatoris en Habitatges, ja actiu.
  • Adhesió al conveni de col·laboració en matèria de seguretat ciutadana que permetria a la Policia Local de Formentera l'accés compartit a bases de dades policials, establir equips de treball i plans permanents de prevenció de delinqüència.
  • Insistir en l'adhesió al conveni de col·laboració VIOGEN, ja ofert en la passada junta de seguretat celebrada al març.
  • Realitzar accions divulgatives sobre els perills en Internet, així com en la prevenció dels robatoris en interior d'habitatge amb l'objectiu de situar-se en menors nivells de vulnerabilitat.

cal recordar que en el marc de l'Operació Estiu 2017, la Guàrdia Civil va dur a terme la passada temporada alta un desplegament d'efectius sense precedents a la illa de Formentera, que va incloure un destacament fix del Servei Marítim, la implicació de l'Equip ROCA en matèria de prevenció de delinqüència, la consolidació de la presència de l'Agrupació de Tràfic i el desplaçament de personal del Seprona en la recerca dels incendis forestals ocorreguts en l'època estival.

A més, un estiu més els reforços estivals van comptar amb la presència durant tres mesos d'agents carabinieri italians.