La Guàrdia Civil desmantella un grup organitzat dedicat a la distribució i venda de drogues a Sa Pobla

13/01/2017

En la 'Operació TILIUIN' contra el narcotràfic a petita escala s'ha detingut a 14 persones que conformaven la banda criminal / Deu registres de domicilis realitzats entre Sa Pobla (9) i Muro (1)


La Guàrdia Civil, en un operatiu desenvolupat en la localitat de Sa Pobla contra el tràfic i venda de substàncies estupefaents a petita escala, ha detingut a 14 persones 12 d'origen marroquí i 2 espanyols, com a presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i encobriment.

La fase d'explotació de la 'Operació TILIUIN' es va dur a terme en la matinada del dia 10, quan més d'un centenar d'agents de la Guàrdia Civil pertanyents a diferents unitats de Mallorca, de manera coordinada i simultània van irrompre en deu domicilis ( 9 a Sa Pobla i 1 a Muro), objectius de la recerca, en la qual es treballava des de feia diversos mesos. Aquesta operació de la Guàrdia Civil ha estat tutelada pel jutjat d'instrucció nº 1 d'Inca.

En els registres els agents van confiscar un total d'un quilogram de cocaïna. Aquesta droga la van trobar en forma de 'papelinas' llestes per a distribució i venda, així com en forma de ‘roca’ que una vegada adulterada, seria convertida pels membres de l'organització en les citades papelinas. També es va intervenir mig quilogram de marihuana i un total de 18.000 euros en metàl·lic fruit amb tota seguretat segons els investigadors de la venda dels estupefaents descrits.

Així mateix, la Guàrdia Civil ha intervingut telèfons mòbils, diversos televisors de gamma alta, nombroses joies de procedència il·lícita que havien estat intercanviades per droga, un total de 8 vehicles que eren utilitzats pels membres de la banda per a la distribució de la droga.

Presentats els 14 detinguts davant l'autoritat judicial, aquesta va decretar el seu ingrés a la presó.