La Guàrdia Civil localitza a 9 ciutadans estrangers a Llucmajor que han entrat de forma il·legal a Espanya

02/01/2017

La Guàrdia Civil ha interceptat entre ahir i aquesta matinada a nou ciutadans estrangers en la costa de Llucmajor que han entrat a Espanya de forma il·legal. Prèviament, al migdia d'ahir una patrulla de la Benemérita va localitzar una embarcació tipus pastera entre Cala Pi i Cap Blanc, en el terme municipal de Llucmajor. Una vegada finalitzades les pertinents diligències al llarg d'aquest matí,  els 9 estrangers  estan sent llocs a la disposició del Cos Nacional de Policia.

Gens més localitzar-se l'embarcació la Guàrdia Civil va desplegar un dispositiu de reconeixement a la zona que va permetre trobar poc després a un primer home estranger mentre caminava per la carretera de S’Estanyol. Entre ahir tarda i aquesta matinada han estat localitzats els altres 8 homes (un d'ells va ser traslladat a Son Espases per hipotèrmia i dau d'alta poc després). En el dispositiu, que es manté encara operatiu, intervenen l'helicòpter, USECIC, Seprona i Servei Marítim de la Benemérita.

Els 8 estrangers, d'origen algerià, passaran a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia, que iniciarà l'expedient de devolució. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

L'embarcació localitzada té uns 6 metres d'eslora i comptava amb un motor de 30 CV. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions de similars característiques; tres en 2015 i dos en 2014.