El secretari general de la Delegació del Govern condemna l'última mort per violència de gènere ocorreguda a Palma

16/11/2016

Evelio Antich ha convocat un minut de silenci demà dijous a les 12 hores a la seu central de la Delegació, així com en la resta de dependències de l'Administració General de l'Estat


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, mostra el seu més enèrgica condemna i repulsa per la mort per violència de gènere ocorreguda avui al barri de Son Cotoner de Palma de Mallorca. La víctima és una dona espanyola, Celia N.M., de 56 anys, i el seu presumpte agressor la seva parella, José María C.G., de 50 anys i espanyol, que s'ha autolesionat després de l'agressió.

La Policia Nacional ha rebut aquest matí la trucada de la filla de la víctima alertada perquè la seva mare no li agafava el telèfon. En personar-se al domicili de la víctima, els agents s'han trobat el cos de la dona i a la seva parella, que presentava autolesions. La dona ha mort després de rebre diversos cops amb objectes contundents. No consten denúncies prèvies ni antecedents per violència de gènere. La dona té fills majors d'edat.

Des de la Delegació del Govern s'insisteix en la necessitat que totes les víctimes de maltractaments, familiars o amics denunciïn als agressors, ja que és la principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica.

Es tracta de la sisena mort per violència de gènere en Illes Balears en 2016, després de les de gener en (Calvià), març a Son Cervera, maig a Pollença, juny a Alcúdia (la víctima del qual moria l'agost passat després de no poder superar les ferides sofertes en l'agressió) i la del setembre passat a Eivissa.