Evelio Antich: “El sistema públic espanyol funciona gràcies a la dedicació de funcionaris com els del Centre Penitenciari de Mallorca”

Antich, durant la seva intervenció

23/09/2016

El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears ha presidit avui la Festivitat de La nostra Senyora de la Mercè acompanyat del director del centre, Gustavo Villas


El secretari general de la Delegació del Govern en Illes Balears, Evelio Antich, ha presidit avui al costat del director del Centre Penitenciari de Mallorca, Gustavo Villas, l'acte oficial de la Festivitat de La nostra Senyora de la Mercè 2016. Antich, que per primera vegada ha intervingut en la tradicional patrona d'Institucions Penitenciàries d'Espanya en qualitat de màxim representant, en funcions, de la Delegació del Govern a les Illes, ha volgut destacar “alguna cosa positiu a l'estranya i anòmala situació d'interinitat que estem vivint des de fa ja massa mesos. Em refereixo al funcionament de l'Administració General de l'Estat, de la qual Institucions Penitenciàries forma part”.

En aquest sentit, el secretari general ha assenyalat que “el sistema públic espanyol funciona gràcies a l'esforç i dedicació de gent com vosaltres, els que integreu plantilles amb ocupacions tan delicades i essencials com la vostra”, referint-se als “gairebé 500 funcionaris que formeu part d'aquest Centre de Mallorca”, als quals ha qualificat de “magnífic exemple”.

Antich ha recordat que, com reflecteix la Constitució, aquest cos funcionarial té entre mans “l'encomiable i delicat treball de reeducació i reinserció amb l'únic objectiu que els interns que aquí es troben disposin d'una segona oportunitat el dia de matí”.

Antich ha afegit que el Centre de Mallorca, un dels més grans dels prop de 70 centres penitenciaris ordinaris que hi ha a Espanya, “s'ha convertit en líder en interns matriculats en ensenyaments educatius, principalment bàsiques, i en estudis universitaris”, on s'aposta per “la reinserció amb una extensa varietat de programes de tractament, intentant reeducar a condemnats” per violència de gènere, agressors sexuals, toxicòmans, joves i dones en general, amb problemes de salut mental, etc.


Agraïment a ONG’s i col·lectius socials

També ha valorat els cursos de caràcter professional que es duen a terme i que poden “oferir una alternativa de vida als quals ara estan privats de llibertat, uns cursos en els quals les ONG i diversos col·lectius socials exerceixen una labor impagable, que també vull agrair”.

Per tot l'exposat, Antich ha expressat que “des de la humilitat que ens uneix com a funcionari i company vostre que sóc, només em resta agrair-vos novament el dur treball que exerciu i que gaudiu d'un reconeixement que no hauria de limitar-se al Dia de la Mercè”.

Al costat del secretari general, l'acte de la Festivitat de la Mercè ha comptat amb la presència del comandant general d'Illes Balears, Juan Cifuentes; el president del Tribunal Superior de Justícia de les Illes, Antonio Terrasa; el coronel de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; i el cap superior de la Policia Nacional a Balears, Antonio Jarabo, entre uns altres.