La Guàrdia Civil ha detingut a dos joves per cometre presumptament quinze delictes de robatoris amb violència a Magaluf i Palmanova

Mòbils i objectes recuperats

08/09/2016

La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes, de nacionalitat espanyola i equatoriana, com a presumptes autors d'almenys 15 delictes de robatori emprant violència en les víctimes, tots comesos en les localitats de Magaluf i Palmanova.

Després de rebre denúncies de robatori en les quals es relatava per part dels perjudicats, que eren assaltats en la via pública per un grup de persones totes joves i de diferents nacionalitats, guàrdies civils de Calvià van iniciar una recerca per identificar al grup delictiu.

De les primeres gestions realitzades, es va esbrinar que es tractava de persones residents a Palma i es traslladaven amb freqüència a Magaluf, on es dedicaven a la comissió dels robatoris. Aquests joves formaven un grup perfectament organitzat que no dubtava a emprar la violència en les víctimes fins que aconseguien sostreure tots els objectes de valor que aquests portanban, especialment els terminals mòbils.

El passat 20 d'agost dos dels membres del grup van agredir a una menor de nacionalitat espanyola, que va resultar ferida lleu en l'esquena pels cops rebuts, i li haurien sostret un terminal mòbil d'última generació valorat en més de 800 euros. Arran d'aquest robatori els investigadors van aconseguir identificar als dos assaltants que van ser detinguts en dies posteriors.

Una vegada detinguts aquests individus es va realitzar un registre en un domicili de Palma aconseguint-se recuperar 19 terminals mòbils d'última generació, rellotges, càmeres de video i efectes de joieria, tots ells procedents dels robatoris descrits comeses en les localitats de Magaluf-Palmanova (T Calvià), principalment sostrets a turistes.

La col·laboració ciutadana ha estat fonamental en la identificació dels autors dels robatoris. Així mateix la recerca continua oberta i no es descarta la detenció de més persones relacionades en els fets.