La delegada del Govern condemna l'última mort per violència de gènere ocorreguda aquesta matinada a Son Servera

La delegada del Govern condemna l'última mort per violència de gènere ocorreguda aquesta matinada a Son Servera

11/03/2016

Palmer ha convocat un minut de silenci en la Delegació del Govern al que han assistit les primeres autoritats de les Illes, entre elles el vicepresident del Govern, Biel Barceló; i el batle de Palma, José Hila; així com els comandaments de Guàrdia Civil i Policia Nacional


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer Tous, expressa una vegada més la seva més enèrgica condemna i repulsa per la mort per violència de gènere d'una dona ocorreguda aquesta matinada a Son Servera. La víctima és una dona de nacionalitat espanyola, Victoria S. M. de 19 anys, i el seu presumpte agressor la seva exparella, Carlos G.V., de nacionalitat colombiana i 22 anys, que s'ha personat en el Lloc de la Guàrdia Civil d'Artà confessant els fets.

El presumpte homicida s'ha personat aquest matí en les dependències de la Benemérita acompanyat d'un advocat informant d'haver causat la mort de la seva exparella sentimental. El presumpte autor tenia antecedents per violència de gènere.

Una vegada confirmat el cas de Viogen, Palmer ha convocat immediatament un minut de silenci en la Delegació del Govern al que han assistit les primeres autoritats de les Illes, encapçalades pel vicepresident del Govern, Biel Barceló, i el batle de Palma, José Hila; així com altres representants polítics i socials, a més de els comandaments de Guàrdia Civil i Policia Nacional.

La Delegació del Govern insisteix en la necessitat que totes les víctimes de maltractaments, familiars o amics denunciïn als agressors, ja que és la principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica.

Es tracta de la segona primera mort per violència de gènere en Illes Balears en 2016, després de l'ocorreguda el gener passat en Costa de la Calma (Calvià). L'any passat va caldre lamentar una morta pel mateix motiu en l'Arxipèlag, succés ocorregut a Sant Jordi el passat mes de juliol, mentre que en 2014 van ser tres les víctimes de Viogen a les Illes.

La delegada del Gobierno condena la última muerte por violencia de género ocurrida esta madrugada en Calvià