El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient publica 12 nous anuncis del Pla CRECE destinats a millorar la depuració de les aigües per 50,9 milions de €

22/10/2015

Els projectes a executar en Illes Balearse sumen 11,1 milions d'euros / Inclou l'avantprojecte del aliviadero d'emergència de la zona S’Arenal a Palma de Mallorca


El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient ha licitat 12 nous anuncis de contractes de sanejament i depuració de les aigües amb càrrec al Pla de Mesures per al Creixement, la Competitivitat i l'Eficiència (Pla CRECE) engegat pel Govern per avançar en la millora de la qualitat de les aigües.

En total, el Ministeri invertirà 50,9 milions d'euros en aquests nous projectes a executar en les Comunitats Autònomes de Cantàbria (33,1 milions d'euros), Illes Balears (11,1 milions d'euros), Castella i Lleó (4,1 milions d'euros), Comunitat de Madrid (2 milions d'euros) i Extremadura (0,5 milions d'euros).

Aquests nous anuncis, publicats en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), se sumen als 61 publicats en el que portem d'any, corresponents també al Pla CRECE.


ACTUACIONS EN ILLES BALEARS

  • L'avantprojecte de l'aliviadero d'emergència terrestre i submarí de la zona de S’Arenal, en el terme de Palma de Mallorca, per 9,8 milions d'euros, així com els plecs de bases tècniques per al contracte de serveis necessaris per al control, vigilància i coordinació de seguretat i salut de les obres (0,5 milions d'euros). Les obres objecto d'aquest projecte tenen la finalitat de permetre l'evacuació de l'excedent de la reutilització de les aigües tractades en l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Palma I, així com eliminar els excedents de les aigües de pluja o mixtes.
  • El plec de bases tècniques per a la contractació dels serveis per a la redacció de l'avantprojecte de millores en l'EDAR de Palma II (0,8 milions d'euros).


PLA CRECE

A través del Pla CRECE, el Govern d'Espanya invertirà, amb l'ajuda del cofinançament europeu, 1.000 milions d'euros per avançar en matèria de depuració.

Les actuacions plantejades aniran destinades a aconseguir que tots els municipis espanyols depurin adequadament les seves aigües residuals, conforme a la Directiva Marco de l'Aigua, i per a això es van a optimitzar les infraestructures de sanejament i depuració, ja que un aigua millor depurada incideix directament en el benestar dels ciutadans i perquè una depuració adequada és vital per al manteniment dels ecosistemes.