Esclarits multitud de robatoris en habitacions d'hotel amb la detenció de tres joves a Capdepera

09/10/2015

La recerca s'emmarcada en el Pla Turisme Segur


La Guàrdia Civil ha detingut a tres joves com a presumptes autors de nombrosos robatoris en habitacions d'hotel en establiments del municipi de Capdepera, lloc on residien els detinguts.

A l'inici de l'estiu, agents de la Guàrdia Civil d'Artá van començar una recerca en rebre denúncies de turistes allotjats en hotels de Capdepera, en la qual informaven que mentre dormien a la nit havien estat víctimes del robatori dels seus efectes personals a les habitacions. Els autors, mitjançant escalo obstaculitzen per les balconades o finestres i s'apoderaven de quants efectes de valor trobaven a l'interior de les habitacions, principalment d'aparells electrònics, diners i joies.

En el transcurs de l'època estival la banda va ser molt activa quant a la comissió dels delictes, arribant perpetrar desenes de robatoris. Les sospites dels agents es van concentrar en un grup de joves de Capdepera, que posseïen nombrosos antecedents per fets similars, així després de muntar nombrosos operatius per les zones on actuava la banda, es van detenir en dates anteriors a 3 joves.

Posteriorment el passat dia 3 es van identificar a tres joves més en els voltants d'un hotel on es va comprovar que havien comès un dels robatoris i on més tard es va trobar entre uns matojos, una motxilla amagada que havia estat sostreta en el citat establiment.

En dies posteriors es va produir la detenció dels tres joves com a suposats autors dels robatoris descrits. Després de practicar diversos registres domiciliaris s'ha aconseguit intervenir diversos telèfons mòbils d'alta gamma de dubtosa procedència així com una balança de precisió. No s'ha recuperat més objectes ja que aquests eren canviats ràpidament per droga.