La Guàrdia Civil i la Policia de Regne Unit detenen a un britànic, fugit de la justícia del seu país per un delicte d'homicidi

Els '*bobbies' patrullant amb la Guàrdia Civil en *Magaluf

05/10/2015

La detenció s'ha dut a terme en el marc de la cooperació desenvolupada en l'àmbit de les Patrulles Mixtes Internacionals


La Guàrdia Civil va detenir el passat 3 d'octubre en la localitat de Calvià al ciutadà britànic A. de C. J., implicat en un episodi de violència de gènere sobre una dona també d'origen britànic ocorregut el passat 11 d'agost en aquesta localitat.

Van ser els bobbies britànics que es trobaven col·laborant amb la Guàrdia Civil de Balears en l'àmbit de les Patrulles Mixtes Internacionals, els responsables de prendre declaració a la víctima.

Amb les dades obtingudes d'aquesta declaració la Guàrdia Civil i la Policia Britànica van iniciar una recerca que va culminar amb la identificació i detenció d'aquest individu, el qual es trobava fugit de la justícia britànica per un delicte d'homicidi comès al seu país. Aquest es trobava en situació de llibertat condicional, infringint la seva condemna i va abandonar el Regne Unit desobeint les diferents crides realitzades per la justícia britànica.

Des de l'inici de la recerca fins a la detenció de A.C.J., la Guàrdia Civil, la Policia britànica i la NCA (Agència Nacional del Crim) han treballat en la cerca i localització de la persona assenyalada i a culminar totes les formalitats necessàries per fer retornar al detingut al seu país per a la seva posada a la disposició de la justícia de Regne Unit.

El detingut ha passat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció en funcions de guàrdia dels de l'Audiència Nacional, autoritat judicial competent en la matèria relativa a l'Ordre Europea de Detenció i Lliurament, decretant el seu ingrés a la presó.


Patrulles Mixtes Internacionals

La recerca i l'operatiu ha estat desenvolupat de manera conjunta per efectius de la Guàrdia Civil i components de la Policia Nacional de Regne Unit, “Bobbies”. Durant la segona quinzena del mes d'agost passat van dur a terme un període d'immersió en Unitats de la Guàrdia Civil de les localitats de Calvià i Sant Antoni de Portmany en el marc de les Patrulles Mixtes Internacionals dins del desenvolupament del Pla Turisme Segur i Operació Estiu 2015.

Els dos agents britànics es van incorporar a les Patrulles Mixtes Internacionals en les Illes Balears el passat dia 10 d'agost, integrant-se en el Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Calvià.