Palmer: “La lleialtat dels agents de la Policia Nacional contribueix a mantenir una Espanya unida, sense fissures”

Palmer, dirigint-se als presents durant l'acte

05/10/2015

La delegada del Govern ha copresidit avui a La Misericòrdia el Dia de la Policia 2015 / “La gent us vol, us respecta i admira, no només perquè el vostre treball ens permet gaudir d'un alt nivell de seguretat, sinó perquè ho feu de cor, com a honrat i desinteressat servei públic”, ha afirmat Palmer de la feina dels policies


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquesta tarda la celebració del Dia de la Policia 2015 juntament amb la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el cap superior del Cos Nacional de Policia (CNP) a les Illes, Antonio Jarabo, un acte celebrat al pati de la Misericòrdia de Palma al que han acudit els comandaments dels diferents cossos, autoritats polítiques, militars i civils, i els familiars dels agents. Durant el mateix s'ha fet lliurament de les condecoracions a l'Ordre del Mèrit Policial.

Després de passar revista i lliurar les distincions, Palmer ha tancat l'acte destacant en primer lloc que, “el sentiment d'admiració, d'estima i respecte cap a cadascun de vosaltres –destacat des de la seva primera intervenció en el patró policial en 2012-, és una apreciació infinitament contrastada i estesa entre la major part de la societat. La gent us vol, us respecta i admira, no només perquè el vostre treball ens permet gaudir d'un alt nivell de seguretat, sinó perquè, a més, ho feu de cor, com a honrat i desinteressat servei públic”.


Sentiment de lleialtat

Palmer ha afirmat que “sempre he admirat el vostre sentiment de lleialtat, una lleialtat que també contribueix a mantenir una Espanya sense fissures, unida, enfront d'aquells que, saltant-se a conveniència la legislació vigent, tracten de separar pobles germans amb una gran història en comú”.

Una lleialtat que el Govern d'Espanya “reconeix i valora amb mesures com la nova Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana”, en vigor des de juliol, “una Llei que si bé reforça la vostra dignitat laboral, és contestada per aquells que no valoren el vostre treball, per aquells que us veuen com a enemics o com a opressors en lloc de persones disposades a donar la vida per qualsevol de nosaltres”. Per a la delegada, aquesta Llei “simplement us permet ser més efectius i tenir més seguretat en el vostre quefer diari contra els quals infringeixen les normes... moltes vegades amb violència”.

Teresa Palmer ha recordat als policies presentis la seva proximitat amb la societat, “sou persones a les quals acudim quan tenim problemes i que ajudeu, em consta, sense que hagi fet falta una trucada d'auxili per a això”. En aquest sentit, la delegada ha recordat els casos recents en els quals policies anessis de servei han rescatat a diverses persones de morir ofegades en diverses platges de Palma o als dos agents que a la fi d'agost es van veure embolicats en un intent de fugida d'un reclús en una visita mèdica a Son Espases. “No ho podeu evitar, esteu per ajudar, per servir-nos i per fer-nos la vida més fàcil a tots”.


Reducció progressiva de la criminalitat

La delegada del Govern ha assenyalat que, al llarg d'aquests últims anys, les estadístiques “manifesten una reducció progressiva dels índexs de criminalitat, en la pràctica totalitat de delictes”, i ha repassat algunes de les principals operacions del CNP en els últims mesos contra el narcotràfic, contra la tracta d'éssers humans o per atallar els robatoris amb força o violència. “Ens sentim orgullosos d'elles”.

A més, “per si no fos poc, el Grup d'Homicidis de la Brigada Provincial de Policia Judicial ha aconseguit esclarir els tres homicidis ocorreguts a Mallorca en el que portem d'any. També ha destacat “que en els últims mesos heu portat a efecte més de 100 expulsions de persones amb importants historials delictius, que no són benvinguts en la nostra societat, que no volem entre nosaltres.”

Un dels principals focus d'atenció per part del Cos Nacional de Policia a Balears és la situació de la Platja de Palma. “Sé que la situació en aquest important enclavament turístic preocupa perquè així m'ho han traslladat tant els empresaris com els veïns de la zona… perquè conjugar descans i oci nocturn mai és fàcil. Si bé, sent objectius, la major part dels delictes denunciats en la Platja de Palma corresponen a furts”, més del 60% del total, encara que “també hem de reconèixer que durant l'estiu es produeixen, en menor mesura, altres delictes que pot haver provocat certa alarma social”.

Per combatre'ls, “heu reforçat els serveis durant l'estiu amb grups especialitzats, i ha donat els seus fruits”. Els furts a la zona han descendit més d'un 5% respecte al 2014 “i hem assistit en els últims mesos a la detenció de 30 persones de diverses organitzacions dedicades a explotar sexualment a dones relacionades amb els robatoris amb violència”.


Satisfacció pel nivell de seguretat

Per tot l'exposat, “torno a defensar la meva total satisfacció pel nivell de seguretat del que gaudim a Balears, del que sou altament responsables”, ha afegit Palmer. El Pla Turisme Segur del Govern que acaba de concloure en Balears el passat 30 de setembre –en la resta d'Espanya finalitza el 31 d'agost-, té com a objectiu augmentar la seguretat en zones turístiques en temporada alta i millorar la qualitat en l'atenció al turista. En aquest context, ha continuat, el secretari d'Estat de Seguretat “va tenir la deferència de venir a Palma la setmana passada per enaltir i defensar el treball que realitzeu, i que tingues bons resultats estan donant fins i tot amb xifres rècord de visitants any a any”.

Per acabar, la delegada del Govern ha assenyalat que en el Cos Nacional de Policia “s'ajunten tots els valors que us fan ser volguts i admirats per la ciutadania: professionalitat, lliurament, eficàcia, humanitat… i afegeixo un, la tozudez, entesa com a inconformisme per millorar contínuament. Per a vosaltres tot el realitzat és passat, insuficient, perquè voleu millorar, seguir donant-nos la tranquil·litat de gaudir del nostre dia a dia. Manteniu un elevat nivell d'exigència que comparteixo al 100%, que permet que la societat segueixi tenint-vos com a referent”.

“Sempre comptareu amb l'agraïment de qui us parla en nom dels ciutadans d'aquestes Illes per la protecció que ens brindeu, ha conclòs Palmer, acomiadant la seva intervenció amb “la meva enhorabona als condecorats avui i el meu més sincera felicitació a tots els components de la Policia Nacional en aquest patró que he tingut l'orgull de copresidir”.