La Guàrdia Civil deté a nou membres d'una banda organitzada per a la comissió d'assalts a turistes a la via pública de Cala Millor

La navalla utilitzada en els robatoris

13/07/2015

Es tracta de nou joves residents en el nucli turístic que van assaltar a dues parelles de turistes i a un tercer emprant gran violència per cometre els robatoris / La col·laboració de les policies locals dels municipis limítrofs ha estat fonamental per al desenvolupament de la recerca


La Guàrdia Civil ha detingut, en el marc de la 'Operación jueves negro', un total de 9 persones com a presumptes autors de 3 robatoris amb violència i intimidació, lesions, pertinença a grup criminal, encobriment i tràfic de drogues, després d'una recerca en col·laboració amb les Policies Locals de Son Servera i Sant Llorenç des Cardessar.

En la matinada del dijous 2 de juliol, quatre turistes estrangers van ser assaltats a punta de navalla en els voltants d'una discoteca del passeig marítim de la localitat de Cala Millor. Els autors, un grup de delinqüents habituals residents en aquesta mateixa localitat, format per joves de nacionalitat colombiana i espanyola, amb abús de superioritat (pel nombre d'assaltants) i aprofitant la sortida de les víctimes d'una coneguda discoteca, van abordar amb gran violència primer a una de les parelles d'estrangers, esgrimint una navalla que van arribar a col·locar en l'abdomen de l'home, exigint-los els diners i els telèfons mòbils.

Poc temps després, van assaltar de la mateixa manera a una altra parella, als quals esgrimint també un arma blanca, els van demanar totes les seves pertinences. Davant la negativa de les víctimes van arrabassar la bossa a la noia per la força, tirant-la al sòl, provocant-li lesions lleus, mentre sotmetien a l'home amb la navalla en el coll davant l'amenaça de fer-li mal a la seva parella.

El diumenge 5 de juliol, en el mateix lloc i amb mateix modus operandi, van assaltar a un turista alemany que es trobava gaudint de l'oci nocturn de la zona, est va arribar a forcejar amb l'autor que li amenaçava amb l'arma blanca, qui, després de veure que la víctima oposava resistència, va intentar clavar-la-hi, provocant-li corts defensius en mans i avantbraços. Finalment la víctima va poder arrabassar-li la navalla i fugir.

Després dels greus fets exposats, agents de la Guàrdia Civil d'Artà van dur a terme les gestions oportunes per a la completa identificació dels nou autors dels assalts, en les quals van col·laborar activament els membres de les diferents policia locals limítrofs.

Un dels autors portava al moment de la seva detenció una pistola d'aire comprimit de gran semblat a un arma de foc real.

L'arma blanca utilitzada per cometre els fets també va ser confiscada, la qual ha estat identificada per les víctimes com la utilitzada per a la intimidació per ser molt característica. També s'han requisat peces que portaven els autors al moment de cometre els fets que han estat reconegudes pels denunciants.

Un dels telèfons mòbils robats va poder ser recuperat i retornat al seu propietari. Un altre telèfon va ser canviat per marihuana a un altre dels implicats, que va ser detingut per encobriment i tràfic de drogues.