El Govern destina més de 82,8 milions d'euros a Catalunya en Plans de Sostenibilitat Turística en Destí per a 2022

El Govern destina més de 82,8 milions d'euros a Catalunya en Plans de Sostenibilitat Turística en Destí per a 2022

29/11/2022

  • La inversió total per a totes les comunitats autònomes ascendeix a 720 milions d'euros per a projectes en matèria de sostenibilitat turística, pendents d'aprovació definitiva en la propera Conferència Sectorial de Turisme de desembre de 2022.
  • Si en 2021 la prioritat del Pla va ser l'Any *Xacobeo, aquesta vegada el Govern ha acordat amb les comunitats autònomes la reserva d'una partida específica per finançar projectes orientats a l'impuls de la *enogastronomía.
  • El Consell de Ministres ha aprovat també 22 dels 28 convenis de la convocatòria ordinària de 2022 per a Planes de Sostenibilitat Turística, finançada per la Secretaria d'Estat de Turisme.

 

29 de novembre de 2022 – El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme (*Mincotur), la distribució de 82.810.067 euros a Catalunya per a l'engegada de Planes de Sostenibilitat Turística en Destinació 2022, finançats amb els fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La inversió total per a totes les comunitats autònomes ascendeix a 720 milions d'euros, destinats al finançament de projectes en matèria de sostenibilitat turística. Les iniciatives concretes s'aprovaran definitivament en la propera Conferència Sectorial de Turisme, que se celebrarà al desembre de 2022.

“És la destinació turística el veritable motor de la competitivitat de la nostra oferta, i en el qual ha d'operar la transformació cap a la sostenibilitat i digitalització del sector. Per això/Per això, dins del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic, integrat en el Pla de Recuperació, aquest programa és el que està mobilitzant un major volum de recursos”, ha valorat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Tal com va ocórrer en 2021, aquesta convocatòria ha tornat a identificar una prioritat nacional en matèria de turisme: si l'any passat es va posar el focus l'any *Xacobeo, en 2022 el Govern va acordar amb les comunitats autònomes reservar una partida específica del Pla a finançar projectes que tinguin com a eix central la *enogastronomía.

 

Aprovats 22 convinguts de la convocatòria ordinària

Així mateix, el Consell de Ministres també ha autoritzat els convenis pels quals es concreta el finançament total dels Planes de Sostenibilitat Turística corresponents a la convocatòria ordinària de 2022. A diferència de la convocatòria extraordinària, finançada íntegrament amb fons europeus, l'ordinària implica el finançament per part de la Secretaria d'Estat de Turisme, juntament amb la comunitat autònoma corresponent i l'entitat local beneficiària del projecte.

Els 28 projectes beneficiaris de la convocatòria ordinària de 2022 van ser aprovats en Conferència Sectorial el passat 28 de juny. El Consell de Ministres autoritza ara els convenis de 22 d'aquests 28 projectes en els quals l'aportació de la Secretaria d'Estat és superior a 500.000 euros i, per tant, requereix la corresponent autorització del Consell de Ministres.