El Govern ja ha abonat l'ajuda de 200 euros a 68.802 persones a Catalunya

El Govern ja ha abonat l'ajuda de 200 euros a 68.802 persones a Catalunya

28/11/2022

  • Els pagaments en aquesta comunitat autònoma per aquest concepte ascendeixen a més de 13,7 milions d'euros.​​​​​​​
  • Els beneficiaris d'aquesta mesura, el termini de la qual de sol·licitud va concloure el passat 30 de setembre, són treballadors, autònoms i aturats que resideixen en llars amb ingressos inferiors a 14.000 euros en 2021.
  • La medida se enmarca en el paquete de iniciativas adoptadas por el Ejecutivo para mitigar el impacto de la inflación en la mayoría social del país.

28 de novembre de 2022 - L'ajuda de 200 euros aprovada pel Govern per mitigar l'impacte de l'elevada inflació ha beneficiat ja a 68.802 persones en tota Catalunya. En concret, l'Agència Tributària ha abonat ja 13.760.400 euros per aquest concepte en aquesta comunitat autònoma.

Per províncies, l'ajuda de 200 euros es distribueix de la següent manera a Catalunya:

Els destinataris d'aquesta iniciativa aprovada per l'Executiu a la fi de juny són treballadors, autònoms i aturats que resideixen en llars amb ingressos inferiors a 14.000 euros en 2021 i el patrimoni dels quals, descomptant l'habitatge habitual, no superi els 43.196,4 euros. El còmput d'ingressos i de patrimoni s'efectua de manera conjunta, considerant totes les persones que resideixin amb el beneficiari en un mateix domicili a data 1 de gener de 2022.

Queden exclosos d'aquesta ajuda els pensionistes i perceptors de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) per ser col·lectius ja beneficiats d'altres mesures aprovades pel Govern com l'increment un 15% de les pensions no contributives i del IMV. Així mateix, els pensionistes tenen garantit el seu poder adquisitiu amb la revaloració de les pensions conforme a l'IPC.

Per tant, l'objectiu d'aquesta ajuda d'un pagament únic de 200 euros, recollit en el Reial decret-llei 11/2022, de 25 de juny, és pal·liar els efectes de l'encariment de preus en les rendes baixes que no es beneficiaven de les anteriors normatives.

El termini per sol·licitar aquesta ajuda va concloure el passat 30 de setembre i el decret estableix un marge fins a final d'any superat el qual el sol·licitant pot considerar denegada la sol·licitud si a aquesta data no ha rebut el pagament.

35.000 milions mobilitzats

L'ajuda de 200 euros s'emmarca en el paquet de mesures aprovades pel Govern per mitigar l'impacte de la inflació en la majoria social del país que ja ha permès mobilitzar 35.000 milions d'euros. Entre aquestes iniciatives es troba una rebaixa d'impostos de 10.000 milions d'euros mitjançant la reducció de l'IVA del gas o de la llum. També mesures destinades a la classe mitjana i treballadora com la bonificació de 20 cèntims per litre de combustible o la gratuïtat del transport en Rodalies, Rodalies i Mitja Distància. Així mateix, el Govern va adoptar també ajudes directes als sectors més afectats com els transportistes, agricultors i indústria.

Gràcies a l'eficàcia d'aquestes mesures la inflació a Espanya porta tres mesos consecutius moderant-se i ja és la segona més baixa de la zona euro. En aquest sentit, el Govern manté el compromís de seguir adoptant les mesures necessàries per alleujar a la majoria social del país l'impacte de l'encariment de preus derivat de la invasió russa d'Ucraïna.