El Govern destina més de 4,3 milions d'euros a Catalunya per a la formació digital bàsica d'adults amb baix nivell de qualificació

El Govern destina més de 4,3 milions d'euros a Catalunya per a la formació digital bàsica d'adults amb baix nivell de qualificació

15/11/2022

  • Aquesta inversió, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, permetrà la creació de 154 centres de capacitació digital a Catalunya per impulsar la formació digital de fins a 7.882 persones durant el primer any.
  • En total, les comunitats i ciutats autònomes rebran 29,5 milions d'euros per finançar l'engegada d'una xarxa d'1.050 centres de capacitació digital, que permetran la formació en la matèria de fins a 53.743 persones en tota Espanya el primer any.
  • El públic prioritari són les persones majors de 55 anys amb baix nivell educatiu i l'objectiu és posar a la disposició del ciutadà els coneixements bàsics per desembolicar-se en una societat digitalitzada, amb independència del seu lloc de residència.

15 de noiembre de 2022 –El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del Ministeri d'Educació i Formació Professional, en col·laboració amb el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, la distribució de 4.327.400 euros a Catalunya per a la creació de 154 centres de capacitació digital, on 7.882 persones rebran formació digital el primer any.

La inversió total per a totes les comunitats i ciutats autònomes ascendeix a 29,5 milions d'euros per finançar l'engegada d'una xarxa d'1.050 centres de capacitació digital, que permetran la formació en la matèria de fins a 53.743 persones en tota Espanya durant el primer any, en el marc del Pla Nacional de Competències Digitals, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

L'objectiu és oferir a la ciutadania una formació no formal, bàsica i transversal per desembolicar-se en una societat digitalitzada, amb independència del lloc de residència o de formació prèvia. El públic prioritari són les persones majors de 55 anys amb baix nivell educatiu.

Aquesta Xarxa de Centres o Aules de Capacitació Digital oferirà formació als ciutadans per ajudar-los en l'ús de les tecnologies en la seva vida quotidiana, així com en les relacions telemàtiques amb les administracions o amb el centre de salut, el maneig online de comptes bancaris, la prevenció de frau online com el *phishing o la realització de videoconferències. Amb aquesta capacitació digital també se cerca obrir noves oportunitats de formació permanent i d'aprenentatge.

Encara que es destina amb prioritat a les persones majors de 55 anys amb baix nivell educatiu, les accions formatives que es duguin a terme en aquestes aules podran aconseguir a tota la població que no es trobi en el sistema educatiu i formatiu formal i que pugui millorar la seva qualitat de vida a través de l'adquisició d'unes competències digitals bàsiques.

Els criteris de distribució dels fons inclouen la població major de 16 anys amb nivell de formació d'ESO o inferior (65%), l'alumnat atès en centres d'educació de persones adultes (15%), el nombre de centres d'educació de persones adultes (10%), i la dispersió geogràfica de les administracions públiques (10%).