El Govern aprova la creació de 10 unitats judicials a Catalunya

El Govern aprova la creació de 10 unitats judicials a Catalunya

15/11/2022

  • El Consell de Ministres dona llum verda al Reial decret que permetrà la creació de 70 unitats judicials en tota Espanya amb l'objectiu d'afrontar, atendre i resoldre la càrrega de treball existent en l'Administració de Justícia en tot el territori nacional.
  • La titular de Justícia, Pilar Llop, subratlla que aquest Reial decret “és una mostra del compromís d'aquest Govern amb el servei públic de Justícia i un avanç per seguir impulsant la transformació que està vivint el sector al nostre país”.

15 de novembre de 2022 – El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, a proposta del Ministeri de Justícia, el Reial decret que permetrà la creació de 10 unitats judicials a Catalunya, com a part de l'engegada de 70 noves unitats en tota Espanya, corresponent a la programació 2022 i adequació a la planta judicial.

L'objectiu d'aquest Reial decret és afrontar, atendre i resoldre la càrrega de treball existent en l'Administració de Justícia en tot el territori nacional. En el cas de Catalunya, aquestes són les 10 unitats judicials de nova creació:

1-     Un jutjat social en el partit judicial de Tarragona.

2-     Un jutjat de primera instància en el partit judicial de Granollers.

3-     Un jutjat del Mercantil en el partit judicial de Girona.

4-     Un juzgado de primera instancia e instrucción (nº 5) en el partido judicial de Cornellà de Llobregat.

5-     Un jutjat penal nº 29 en el partit judicial de Barcelona.

6-     Un jutjat de primera instància a Barcelona (nº 61).

7-     Una plaça de Magistrat/a para la secció 2ª, de l'Audiència Provincial de Lleida, corresponent a l'ordre civil.

8-     Un Jutjat penal (nº 5) en el partit judicial de Vilanova i la Geltrú

9 i 10- Dues places de Magistrat/a para l'Audiència Provincial de Barcelona, seccions penals.

Compromís del Govern amb el servei públic de Justícia

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha valorat aquest augment de la planta judicial, que atén l'Acord de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) adoptat en la seva reunió de 5 de maig de 2022, com “una mostra del compromís d'aquest Govern amb el servei públic de Justícia i un avanç per seguir impulsant la transformació que està vivint el sector al nostre país”.

A més, amb l'aprovació d'aquest Reial decret es procedeix a la creació d'un total de 12 noves agrupacions de partits judicials per al coneixement d'assumptes de violència sobre la dona en les Illes Canàries, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana i Extremadura.