L'Advocacia de l'Estat desisteix dels recursos contra les subvencions a la normalització lingüística dels ajuntaments de Pollença i Capdepera

02/07/2018

La delegada del Govern, Rosario Sánchez, ha anunciat avui que l'Advocacia de l'Estat ha desistit dels recursos contra els acords adoptats pels ajuntaments de Pollença i Capdepera referents a les bases reguladores per concedir subvencions a les empreses per al foment de l'ús de la llengua catalana, com a eina per a la normalització lingüística.

A instàncies de la delegada del Govern, i d'acord als informes previs favorables que s'han sol·licitat als ministeris de Política Territorial i Funció Pública, i de Justícia, l'Advocacia de l'Estat ha donat així per acabats els procediments que es van obrir al seu moment.

“He considerat oportú retirar aquests recursos perquè suposaven una ingerència en l'autonomia municipal i trencar el consens existent des de l'any 1985 en Balears entorn de la normalització lingüística de la llengua catalana”, ha explicat Rosario Sánchez sobre aquesta decisió. “Són ajudes que concedeixen els municipis des de fa anys sense cap objecció”, ha remarcat la delegada, “i no penalitzen l'ús del castellà en l'àmbit públic, ni molt menys, ho eliminen”.

La delegada del Govern ha avançat la decisió als alcaldes dels municipis de Pollença i Capdepera, i ha reiterat el seu compromís manifestat en la presa de possessió del càrrec “per acabar amb la judicialización interessada de les mesures adoptades per altres administracions”.

Reunió amb els representants d'Aliança Mar Blava
Abans d'aquest anunci, Rosario Sánchez ha rebut a la seu de la Delegació del Govern als representants de l'entitat Aliança Mar Blava, que han registrat aquest matí més de 15.000 al·legacions al projecte de sondejos acústics Med-Salt 2, sumant ja més de 43.000 signatures.

La delegada del Govern s'ha reunit amb el coordinador de l'entitat, Carlos Bravo, i després de la trobada tots dos han valorat positivament l'aprovació, per part del Consell de Ministres, del Reial decret que declara Àrea Marina Protegida el corredor de migració de cetacis del Mediterrani, entre les Illes Balears i la península, que impedirà la realització de prospeccions.