Policies britànics s'uneixen a la Guàrdia Civil en les patrulles mixtes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger

06/08/2015

Una parella de ‘bobbies’ s'incorporen als agents alemanys, ‘carabinieri’ italians i gendarmes francesos que es distribueixen entre Mallorca i Eivissa des del passat 1 de juliol


Una parella de policies britànics s'uneixen a les patrulles mixtes d'Atenció Ciutadana orientes al turista estranger que reforcen la seguretat en Illes Balears. Per primera vegada, la Policia Britànica prestarà servei d'assessorament i suport als agents de la Guàrdia Civil dins del Pla Turisme Segur 2015 en diferents punts de les Illes.

Aquestes patrulles mixtes internacionals s'emmarquen dins del Pla Turisme Segur engegat per la Secretaria d'Estat de Seguretat, a través del com les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat coordinen els serveis de seguretat conjunts amb policies procedents d'est i altres països. El desplegament d'aquestes patrulles mixtes a les zones de major afluència de turistes britànics té com a objectiu no només incrementar la seguretat, sinó també impulsar la cooperació internacional en la lluita contra una delinqüència global.

Les patrulles mixtes tenen com a objecte principal prestar una major atenció policial especialitzada al col·lectiu de turistes pertanyent al país d'origen dels agents desplegats que participen en les mateixes, atenent qualsevol circumstància de seguretat ciutadana sempre sota la responsabilitat del component de la Guàrdia Civil que constitueixi aquesta patrulla. Els serveis aniran orientats a les zones de major afluència turística, especialment a platges, hotels i urbanitzacions.

Aquesta col·laboració, que es dóna per primera vegada entre Guàrdia Civil i Policia Britànica, servirà per extreure una anàlisi de l'eficiència d'aquesta mesura que servirà com a base per desenvolupar una cooperació més àmplia en el futur.


Des de l'1 de juliol

Des del passat 1 de juliol agents de la Benemérita comparteixen la seva labor diària amb 4 agents de la Polizei alemanya, 3 Carabinieri d'Itàlia i 2 de la Gendarmeria francesa que romandran fins al 30 d'agost tant a Mallorca (en els nuclis turístics de Calvià, Alcúdia i Cala Rajada) com en diferents municipis d'Eivissa i Formentera.

Les patrulles mixtes internacionals se sumen a l'increment del 23% en el nombre de reforços de Guàrdia Civil i Policia Nacional que Illes Balears té aquest estiu respecte l'any passat i que, a més, “es queden amb nosaltres més temps que a qualsevol altra regió d'Espanya”, recorda la delegada del Govern.

Palmer torna a agrair la cessió que des del sector hoteler es fa “de forma desinteressada” per donar recer als agents estrangers, “en un dels habituals gestos de generositat del sector hoteler d'aquestes Illes; sector que aposta clarament per la seguretat de la nostra destinació turística”.

Palmer: “La presència d'agents estrangers ajuda a consolidar el binomi turisme-seguretat com a pilar de la nostra destinació”