La Policia Nacional ha detingut a 4 persones per diversos delictes de prostitució i corrupció de menors a Palma de Mallorca

25/06/2015

Els encarregats de prostíbuls s'encarregaven de publicitar a aquestes menors en premsa local i xarxes socials


La Policia Nacional porta investigant des de principis de 2015 la possible existència d'actuacions relatives a la prostitució de menors d'edat. Es va tenir coneixement a través de l'adreça d'un centre de menors, que alguna de les menors internes comentaven el fet que durant les seves sortides, o fugides del citat centre, algunes d'elles exercien la prostitució en diferents domicilis de la ciutat de Palma de Mallorca, tot això a canvi d'una compensació econòmica per part de les persones que regenten aquests negocis. Els fets denunciats i investigats es remunten a l'any 2013-2014.

Després de tenir coneixement de l'il·lícit penal, la Policia Nacional va iniciar les recerques per corroborar aquests extrems. Després de diverses gestions per a la localització de les dones que havien exercit la prostitució sent menors d'edat, es va poder localitzar a 6 dones, de les quals algunes en aquestes són majors d'edat, si bé en la data dels fets referits eren menors d'edat.

Destacar que en aquests moments existeixen altres dues persones les quals també haurien exercit la prostitució sent menors d'edat, si ben els mateixos es troben fora de la Illa i s'està a l'espera de la seva localització per poder ser sentits en exploració.

Sentides en exploració les dones referides manifesten com a denominador comú que van exercir la prostitució en diferents pisos de la ciutat de Palma de Mallorca. En aquests domicilis sempre hi havia persones majors edat , els quals eren els encarregats d'aquests prostíbuls, residint en alguns casos les 24 hores i en altres ocasions en diferents torns de 8 hores.

Les persones encarregades dels prostíbuls es portaven un percentatge dels serveis sexuals prestats per les menors, sent aquest percentatge mes o menys el 50 per cent del preu del servei. Tots els encarregats dels prostíbuls s'encarregaven de publicitar, anunciar (premsa local i xarxes socials), aconseguir clients, comprar-los roba, facilitar allotjament i pagar els serveis prestats a les menors d'edat. En alguns casos les menors tenien accés a substàncies estupefaents a l'interior dels establiments.

La UFAM ha estat qui ha portat la recerca i ha procedit a la detenció dels encarregats, responsables d'aquests negocis de prostitució, resultant ser 1 home de 32 anys, 2 homes de 21 anys i una dona de 44 anys. La recerca de la Policia Nacional contínua oberta amb l'objectiu de poder determinar l'existència o localització de mes mates menors d'edat, o si escau de la imputació d'alguna altra persona en cas de ser necessari.

Els detinguts passaran a disposició judicial en les properes hores.