Maria Eugènia Gay visita el castell i l´ Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Castelldefels

Maria Eugènia Gay visita el castell i l´ Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Castelldefels

23/01/2023

Castelldefels, 23 de gener de 2023.- La delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha realitzat aquest dilluns una visita de caràcter institucional a la localitat de Castelldefels on s'ha reunit amb l'alcaldessa, María Miranda, i membres de l'equip de govern municipal per conèixer les necessitats específiques del  municipi.

Durant la trobada, s'han abordat diferents temes, com les ajudes que rep el Castell dels Fons Feder, i també han comentat les ajudes dels fons Next Generation que rep la localitat a través del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per fomentar el turisme cultural del municipi.

En finalitzar l'encontre, la delegada ha signat en el llibre d'honor del Consistori i, al costat de la primera edil, s'ha desplaçat al Castell de Castelldefels, on han realitzat un breu recorregut i han visitat el Centre d´Interpretació de la Pirateria de Castelledefels. També han visitat el Mirador del Castillo.

Es Castell està construït sobre un antic poblat ibèric i una vila romana. Consta d'una església, construïda al segle X i posteriorment fortificada als segles XIV i XV, de diversos edificis i estances, construïts entre els segles XIV i XVIII, i d'uns amplis jardins. L'any 1988, l'Ajuntament de Castelldefels va adquirir es Castell i, en aquests anys, ha invertit en la seva reconstrucció més de 8 milions d'euros.

A continuació, la prima ha realitzat una visita a´l Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). Acompanyada del seu director, Lluís Torner, i part del seu equip directiu, han recorregut les instal·lacions i ha pogut conèixer de primera mà el *Nano Fabrication Lab (NFL) així com els projectes i Spin Offs en els quals treballen actualment.

L´Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), és un Centre de recerca d'excel·lència amb línies de recerca que aconsegueixen diverses àrees en què la fotònica exerceix un paper decisiu.

Per concloure la jornada, la delegada ha visitat el Passeig Marítim, un espai verd que s'ha convertit en un lloc sostenible d'ús familiar , a més d'un element de promoció turística.