La Fundación Biodiversidad destina més de 316.000 euros a fomentar la creació de treball i la millora del medi ambient a Catalunya

La Fundación Biodiversidad destina més de 316.000 euros a fomentar la creació de treball i la millora del medi ambient a Catalunya

06/08/2009

Mitjançant el Programa empleaverde


  • La Directora de la Fundación Biodiversidad firma un acord de col•laboració amb representants de Nereo, Preservador del Medi Ambient, per a fomentar el treball i les bones pràctiques ambientals.
  • Les actuacions del Programa promouen activitats econòmiques sostenibles i són cofinançades pel Fons Social Europeu. 

La directora de la Fundación Biodiversidad, fundació pública del Govern d'Espanya, dependent del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, Ana Leiva, ha signat avui a Barcelona un acord de col·laboració amb el President de Nereo, Preservador del Medi Ambient, Albert Colomer, per desenvolupar el projecte forMAR que promou el lloc de treball i les bones pràctiques ambientals en aquesta regió, en el marc del Programa empleaverde. A l'acte, ha participat també la Subdelegada del Govern, Montserrat García Llovera.

La Fundación Biodiversidad, com a entitat gestora de Fons Social Europeu (FSE), destina 316.890 euros per fomentar la creació de llocs de treball i la millora del medi ambient a Catalunya.

Aquesta inversió servirà per desenvolupar, a més del projecte de Nereo, les iniciatives ENPlea Sostenible de la Fundació Interuniversitària Fernando González Bernáldez per als Espais Naturals (FUNGOBE); la de la Confederació d'Organitzacions de Selvicultores d'Espanya, que apostarà per la gestió sostenible amb accions de formació entre propietaris d'explotacions forestals i la de l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus, Lavabo Urbano i Medi ambient (ATEGRUS) per a la reconversió laboral cap a aquest sector.

En concret, el projecte forMAR –dirigido principalment als treballadors dels sectors nàutic, portuari, pesquer i ambiental– persegueix la millora de la qualificació dels treballadors i els processos interns de les empreses, per contribuir a la conservació i preservació del mitjà litoral i marí.

A la sensibilització dels treballadors i directius en temes com la gestió de residus i tot el més concernent a la protecció del medi marí, s'agreguen propostes d'actualització dels processos interns de les empreses, mitjançant l'aplicació de sistemes de gestió ambiental, les millors tècniques disponibles i adaptant les activitats econòmiques a la normativa ambiental.

El projecte cerca incidir, a més, en un altre sector nàutic, com el de les concessions de boies de fondejo, que solen afectar els fons marins. Segons Nereo, estudiar i aplicar mètodes ecològics de fondejo contribuirà a assolir els objectius de conservació.

Finalment, i dirigit a treballadors del sector ambiental, el projecte ofereix eines per millorar les seves possibilitats de treball en el camp de la gestió ambiental en el terreny de les empreses nàutiques, amb bones opcions de futur.

EL PROGRAMA EN NÚMEROS

A través del Programa empleaverde, la Fundación gestiona els fons que li han estat assignats pel Programa Operatiu Adaptabilitat i Lloc de treball del Fons Social Europeu (FSE) per al període 2007-2013. Els 49 projectes aprovats en aquesta convocatòria sumen un import d'11,8 milions d'euros.

El Programa empleaverde s'ha marcat com a metes per al període 2007-2013 donar suport a més de 50.000 persones i fomentar la creació de 1.000 empreses en el sector ambiental. Per a això compta amb una dotació total de 44,1 milions d'euros, dels quals el Fons Social Europeu cofinança entre el 50% o el 80% dels projectes, depenent de les regions en què es desenvolupin.

En el marc d'aquests projectes, s'executaran a prop de mil accions diferents: cursos, jornades, campanyes d'informació i comunicació, assessoraments personalitzats, entre altres.

Aquestes iniciatives contribuiran a la creació de gairebé 150 llocs de treball directes, ja que per al seu desenvolupament les entitats tenen prevista la contractació de personal. A més, a través dels projectes s'implicarà a més de 250.000 treballadors i s'espera posar en marxa més de 550 activitats econòmiques.

 

Fotos