La secretaria general de Inclusión visita tres projectes pilot a Balears en els que participen 1.000 persones vulnerables

28/03/2023

La secretaria general d'Inclusió visita tres projectes pilot a Balears en els que participen 1.000 persones vulnerables

Aquests itineraris d'inclusió s'executen a les illes en colaboració amb entitats del Tercer Sector, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb una inversió estimada de 1,8 milions d'euros.


La secretaria general d'Objectius i Polítiques d'Inclusió i Previsió Social, Milagros Paniagua ha visitat durant els dies 27 i 28 de març les Illes Balears per a conèixer de primera mà alguns dels projectes pilot vinculats a l'Ingrés Mínim Vital que s'estan desenvolupant en aquest territori.

Aquests itineraris d'inclusió s'executen a les illes en col·laboració amb entitats del Tercer Sector, dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb una inversió estimada d'1,8 milions d'euros.

Entre aquests, Milagros Paniagua ha visitat el "Programa Accede", a Manacor, que implementa Càritas per a atendre les problemàtiques concretes de llars en situació de pobresa i persones sense llar. En concret, s'atenen les seves necessitats bàsiques, facilitant l'acompanyament i l'accés a les ajudes socials, i desenvolupant les seves capacitats socials, digitals i laborals per a ajudar-los a vèncer els obstacles d'accés als serveis socials i d'ocupació i compartint espais comunitaris que fomenten la seva integració social.

Aquest pilot, que actua a Mallorca (Llucmajor i Manacor) i Menorca (Maó, Ciutadella, Ferreries i Sant Lluís), beneficiarà a 364 persones, la majoria dones -entre participants i les seves famílies-.

Paniagua també ha mantingut una reunió amb la Junta Directiva d'EAPN-Balears per a conèixer els treballs del projecte sobre "Non Take-Up", un pilot que es desenvolupa a tot Espanya per a mobilitzar a les persones possibles beneficiaris de l'IMV perquè sol·licitin la prestació. A Balears participen quasi 340 persones.

A Menorca (Maó), la secretaria general ha assistit avui a la trobada empresarial "Proyecto EmpleoLab", organitzat per la Confederación de Asociaciones Empresariales de Baleares CAEB, junt amb Càritas i Fundació CEOE. Al fòrum, Paniagua ha informat al teixit empresarial balear sobre les característiques d'aquest pilot d'itineraris intensius d'inserció laboral i els ha instat a incorporar-se al projecte, reforçant així el seu compromís amb les persones més vulnerables. Unes 282 persones participen en aquest projecte. El Ministeri d'Inclusió reconeix aquesta col·laboració de la iniciativa privada a través del Sello de Inclusión Social.

Aquests projectes formen part dels 34 itineraris d'inclusió sociolaboral que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions estan desenvolupant en el marc del PRTR. Després de la seva avaluació, els resultats d'aquests projectes permetran escalar les millors pràctiques per a la reducció de la vulnerabilitat dels col·lectius més desfavorits.