El CMIN autoritza la distribució de més de 6,4M€ per a Catalunya a fi de millorar la prestació farmacèutica del SNS

El CMIN autoritza la distribució de més de 6,4M€ per a Catalunya a fi de millorar la prestació farmacèutica del SNS

16/11/2021

El *CMIN autoritza la distribució de més de 6,4M€ per a Catalunya a fi de millorar la prestació farmacèutica del SNS

  • Un total de 39,8 milions d'euros aniran destinats al desenvolupament de mesures per millorar l'eficiència i sostenibilitat del SNS en l'àmbit de la prestació farmacèutica i 28,2 milions d'euros per a la implantació d'actuacions en el marc del programa de desenvolupament de polítiques de cohesió sanitària de formació per a facultatius de Medicina, Odontologia, Farmàcia, Infermeria i d'Educació Sanitària de la població per afavorir l'ús racional de medicaments.
  • Amb aquests fons es completen, en aquest exercici, les transferències a les comunitats autònomes procedents del conveni subscrit entre el Govern d'Espanya i Farmaindustria, després dels 220 milions d'euros autoritzats recentment per al Programa de desenvolupament de mesures per millorar l'eficiència i la sostenibilitat del SNS en l'àmbit de Salut Digital.
  • El Consell de Ministres ha donat llum verda a la proposta de distribució de 28,2 milions d'euros entre comunitats i ciutats autònomes per al Programa de desenvolupament de polítiques de cohesió sanitària de formació per a facultatius de Medicina, Odontologia, Farmàcia, Infermeria i d'Educació Sanitària de la població per afavorir l'ús racional de medicaments i el Pla Nacional de Medul·la Òssia

Barcelolna, 16 de novembre de 2021.- El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la proposta de distribució entre les 19 comunitats i ciutats autònomes de 69 milions d'euros. Un total de 39,8 milions d'euros aniran destinats a la implementació d'actuacions emmarcades al programa de desenvolupament de mesures per millorar l'eficiència i la sostenibilitat del SNS en l'àmbit de la prestació farmacèutica. D'aquests 39,8M€, 6.485.378,19 aniran destinats a Catalunya.

Els 28,2 milions d'euros restants per al programa de desenvolupament de polítiques de cohesió sanitària de formació per a facultatius de Medicina, Odontologia, Farmàcia, Infermeria i d'Educació Sanitària de la població per afavorir l'ús racional de medicaments i el Pla Nacional de Medul·la Òssia.

Amb aquest programa es completen les transferències a les comunitats autònomes procedents del conveni subscrit entre el Govern d'Espanya i *Farmaindustria, després dels 220 milions d'euros autoritzats recentment per al Programa de desenvolupament de mesures per millorar l'eficiència i la sostenibilitat del SNS en l'àmbit de Salut Digital.

Els fons es destinaran al conjunt de mesures aprovades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en passat 28 juliol.

Així, entre els projectes inclosos al programa, es troba aquells que suposin el desenvolupament, adaptació i millora de mesures dirigides a la gestió òptima i innovadora de la prestació farmacèutica en tots els seus àmbits i en totes les seves etapes.

També es podran finançar els projectes relacionats amb el desenvolupament, adaptació i millora de projectes d'i-salut dirigits a la gestió òptima de la prestació farmacèutica en tots els seus àmbits i en totes les seves etapes.

Queden igualment inclosos els programes dirigits a modernitzar les estructures, equipaments i tecnologia dels centres sanitaris i sociosanitaris i el desenvolupament, adaptació i millora de mesures dirigides a la implementació de la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d'ús humà per part dels infermers.

Així mateix, aquest programa permetrà a les comunitats i ciutats autònomes desenvolupar mesures que millorin l'ús dels productes sanitaris, i mesures emmarcades en els diferents plans i estratègies que s'acordin en el si de la Comissió Permanent de Farmàcia.

La distribució entre les comunitats i ciutats autònomes dels crèdits de 2021 es realitzarà en un 10% aplicant de manera lineal un import mínim a cadascuna d'elles i en un 90% sobre la base de criteris poblacionals, segons les xifres oficials del Padró corresponents a l'1 de gener de 2020.

NOTA_DE_PREMSA_SANITAT.pdf