Mitma adjudica provisionalment les ajudes per a l'elaboració de Projectes pilot de Plans d'Acció Local de l'Agenda Urbana Espanyola

Mitma adjudica provisionalment les ajudes per a l'elaboració de Projectes pilot de Plans d'Acció Local de l'Agenda Urbana Espanyola

12/11/2021

*Mitma adjudica provisionalment les ajudes per a l'elaboració de Projectes Pilot de Planes d'Acció Local de l'Agenda Urbana Espanyola

  • Les entitats locals han presentat 233 sol·licituds a la convocatòria, dels quals han resultat provisionalment adjudicatàries 121 propals de Plans d'Acció que, per la seva qualitat, singularitat i capacitat exemplificant, podin convertir-s'en Projectes Pilot transferibles a altres llocs
  • Entre els seleccionats es troben 8 ajuntaments de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
  • La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, destaca l'aposta “que és realitza donis de Catalunya per aconseguir els objectius globals de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental”.

Barcelona, 11 de novembre de 2021.- El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha publicat avui a seu electrònica la resolució provisional de l'adjudicació de les ajudes de 20 milions d'euros per a l'elaboració de Projectes pilot de Planes d'Acció Local de l'Agenda Urbana Espanyola amb càrrec als fons europeus de recuperació. Aquestes subvencions, destinades a entitats locals, col·laboren en el finançament de l'elaboració d'aquests Projectes per la seva contribució als objectius, la metodologia i l'enfocament transversal, estratègic i integrat que conté l'Agenda Urbana Espanyola (AUE).

La convocatòria, publicada el passat 13 de setembre, respon al programa d'ajudes inclòs en el Component 2 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) denominat Implementació de l'Agenda Urbana Espanyola: Pla de rehabilitació i regeneració urbana”, que és un dels quatre Programes que lidera el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda.

Experiència transmissible

De les 233 sol·licituds rebudes, han resultat preseleccionades les propostes de treball presentades per 121 entitats locals que, per la seva qualitat, singularitat i capacitat exemplificant, poden convertir-se en Projectes Pilot transferibles a altres llocs.

Entre els seleccionats provisionals, es troben municipis de tots els nivells de població, 7 diputacions, 1 *consell insular i 2 agrupacions de municipis, per la qual cosa suposen una àmplia representació del territori nacional. L'objectiu és que exerceixin un paper exemplificant i una experiència transmissible a altres Entitats locals.

La selecció a Catalunya ha estat la següent:

  • Municipis entre 5.001 i 20.000 habitants: 1

GIRONA – AJUNTAMENT DE SARRIÀ DE TER: 100.000 euros

  • Municipis entre 20.001 i 50.000 habitants: 2

BARCELONA  - AJUNTAMENT DE GAVÀ: 150.000 euros

BARCELONA - AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT: 150.000 euros

  • Municipis entre 50.001 i 100.000 habitants: 3

BARCELONA - AJUNTAMENT DE SANT BOI DE LLOBREGAT: 200.000 euros

BARCELONA - AJUNTAMENT DE VILADECANS: 200.000 euros

BARCELONA - AJUNTAMENT DE GRANOLLERS: 200.000 euros

  • Municipis entre 100.001 i 300.000 habitants: 2

BARCELONA – AJUNTAMENT DE MATARÓ: 250.000 euros

BARCELONA - AJUNTAMENT DE TERRASSA: 250.000 euros

  • Per a diputacions, consells, cabildos i agrupacions: 1

DIPUTACIÓ DE BARCELONA: 300.000 euros

La delegada del Govern, Teresa Cunillera,  destaca l'aposta “que es realitza des de Catalunya per aconseguir els objectius globals de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental”.

L'avaluació de les sol·licituds ha respectat escrupolosament els criteris tècnics recollits en l'Ordre ministerial TMA/957/2021 de bases i convocatòria, publicada en el BOE del 13 de setembre.

La publicació de la resolució no suposa per si mateixa la generació de drets a favor de les entitats adjudicatàries provisionals i pot ser susceptible de sofrir alteracions en el cas que no pugui acreditar-se el compliment dels aspectes formals exigits pel procediment.

Els projectes pilot hauran d'estar finalitzats abans de setembre de 2022 i van a visibilitzar, des de l'àmbit local, tot el potencial que conté l'Agenda Urbana Espanyola per treballar a les àrees urbanes de totes les grandàries, de manera transversal i integrada, amb visió estratègica i a través d'un model de governança que garanteix una àmplia participació ciutadana.

Més informació en: https://sede.mitma.gob.es/sede_electronica/lang_castellano/ OFICINES_SECTORIALS/*SUB_*PRTR/*PLANESACCIONLOCAL/*default