La Delegació del Govern commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona amb els reconeixements *Meninas 2021

La Delegació del Govern commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona amb els reconeixements *Meninas 2021

12/11/2021

La Delegació del Govern commemora el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona amb els reconeixements Menines 2021

  • En aquesta 9a edició, el reconeixement Menines 2021 a Catalunya ha recaigut en l'Associació AHIGE
  • El lliurament tindrà lloc dimarts que ve 23 de novembre a l'Auditori del Centre Nacional de Condicions del Treball


Barcelona, 12 de novembre de 2021. La Delegació del Govern a Catalunya commemorarà, un any més, el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona amb una nova edició de lliurament dels reconeixements Menines 2021, el proper dimarts 23 de novembre a les 12h a l'Auditori del Centre Nacional de Condicions de Treball. L'acte comptarà amb la presència de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera i els subdelegats del Govern en les quatre províncies catalanes.

Els reconeixements Meninas destaquen la tasca de les organitzacions i persones compromeses amb l'erradicació de la violència masclista en les seves diferents manifestacions.

Enguany, la distinció amb el reconeixement Meninas 2021 per a tota Catalunya ha recaigut en l'Associació d'Homes per la Igualtat de Gènere (AHIGE).

A més d'aquest reconeixement es lliuraran 4 distincions més, una per a cada província catalana. A Barcelona, es distingirà a María Pilar Izaguerri García, Fiscal Delegada d'Estrangeria de la Fiscalia Provincial de Barcelona; a Girona, a Patricia Melgar Alcantud, Doctora en pedagogia i investigadora principal de IGESI (UdG); a Tarragona, a l'Oficina de documentació d'estrangers de la Comissaria Provincial de Tarragona Policia Nacional; i, a Lleida, a la Companyia teatral “Els Cícliques”.

Aquest acte se suma a altres iniciatives que organitza la Delegació del Govern per a commemorar el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona en el marc del Pacte d'Estat del Govern d'Espanya.

El pròxim 17 de novembre s'ha programat una taula rodona sobre violència masclista sota el títol “Per la vostra absència” que comptarà amb la participació de Asun Casasola (mare de Nagore, víctima mortal en 2008), Joshua Alonso (fill de Sesé, víctima mortal en 2017) i serà moderada per Patricia Melgar, doctora de Pedagogia i investigadora del Grup IGESI de la UdG. L'acte tindrà lloc en l'Arxiu de la Corona d'Aragó (C/ dels Comtes, 2 Barcelona) a les 17h.

Paral·lelament, durant la setmana del 22 de novembre, la façana de la Delegació i de les Subdelegacions s'il·luminaran de color violeta.


INFORMACIÓ RECONEIXEMENTS MENINAS 2021

  • Catalunya: Homes igualitaris. AHIGE (Associació d'Homes per la Igualtat de Gènere)

Homes Igualitaris, vinculada a AHIGE d'àmbit estatal, és una associació d'homes que treballa per al canvi en el rol masculí enfront del sexisme i la discriminació en pro de la igualtat i la lluita per la superació del masclisme.

  • Província de Barcelona: Fiscal Delegada d'Estrangeria de la Fiscalia Provincial de Barcelona, María Pilar Izaguerri Gràcia

Destaca pel seu treball en l'àrea del Tràfic d'Éssers humans, sent l'artífex de la signatura del Protocol de protecció dels Víctimes del Tràfic d'Éssers humans a Catalunya que té com a finalitat conjuminar esforços per a identificar a les víctimes, avaluar els riscos als quals s'exposen i detectar noves necessitats d'actuació.

  •  Província de Girona: Patricia Melgar Alcantud

Doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i professora agregada als estudis de Treball Social de la Universitat de Girona. És membre del centre de recerca CREA (UB) i investigadora principal de IG ESI Grup de Recerca Interdisciplinària en Gènere i Desigualtats Socials (UdG). Entre les seves principals línies de recerca es troba la violència masclista.

  • Província de Tarragona: Oficina de documentació d'estrangers de la Comissaria Provincial de Tarragona Policia Nacional

Reconeixement a l'atenció a les víctimes de violència de gènere per l'assessorament i la tramitació de les diferents gestions documentals.

  • Província de Lleida: Companyia teatral 'Els Cícliques'

Grup de teatre format per quatre dones que es van unir per a visibilitzar a través del teatre a les seves preocupacions. La companyia va néixer el 8 de març de 2019, el dia de la dona, amb l'objectiu de donar veu a totes aquelles que són silenciades. Està constituït per les actrius Patricia d'Haro Fruits, Saray González Claveria, Mariàngels López Llauradó i Carla Sabater Casals.