El Ministeri de Ciència i Innovació finança a Catalunya 99 projectes de “Prueba de Concepto” amb més de 11,6M€

El Ministeri de Ciència i Innovació finança a Catalunya 99 projectes de “Prueba de Concepto” amb més de 11,6M€

26/11/2021

El Ministeri de Ciència i Innovació finança a Catalunya 99 projectes de “prueba de Concepte” amb més de 11,6M€

  • L'objectiu d'aquesta convocatòria és accelerar la transferència de coneixements i resultats generats en projectes de recerca d'altres convocatòries

Barcelona, 26 de noviembre de 2021. L'Agència Estatal de Recerca acaba de publicar la proposta de resolució definitiva de la convocatòria 2021 de Projectes d'I+D+I per a la realització de ·Prueba de Concepto". És una nova convocatòria que té com a finalitat fomentar i accelerar la transferència de coneixements i resultats generats en projectes de recerca d'altres convocatòries.

Catalunya rebrà més d'11,6M€ per finançar 99 projectes de I+D+I.

El Ministeri de Ciència i Innovació, a través de l'Agència Estatal de Recerca, finançarà amb 40 milions d'euros 374 projectes de la convocatòria 2021 de Projectes d'I+D+I per a la realització de «Proves de Concepte». Aquesta convocatòria té com a finalitat fomentar i accelerar la transferència de coneixements i resultats generats en projectes de recerca d'altres convocatòries, en concret, de les de projectes d'I+D de «Excel·lència» o de «Generació de Coneixement», de projectes d'I+D+I «Reptes Recerca» i de projectes de recerca fonamental orientada.

Amb aquestes ajudes, el Ministeri te com a objectiu la realització d'activitats que permetin progressar en els primeres etapes del desenvolupament *pre-*competitiu dels projectes de revolta, facilitant la transferència o explotació dels resultats, en forma de productes, béns, serveis o altres aplicacions, i que siguin beneficiosos per a l'economia, la societat, la cultura o els polítiques públiques.

Aquesta resolució de convocatòria permetrà finançar 374 projectes, seleccionats en règim de concurrència competitiva d'un total de 954 presentats. Se sufragarà, per tant, el 40% dels projectes, sent la quantia mitjana de 106.437 euros per projecte aprovat. Els seus beneficiaris són organismes públics de recerca, universitats, entitats i institucions sanitàries, Centres Tecnològics i Centres de Suport a la Innovació Tecnològica i centres d'I+D+I.

Les actuacions, sota la forma de subvenció amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat seran finançades pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea, i seran executades en les modalitats de projecte individual o coordinat, per equips de recerca dirigits per un o dos investigadors principals. La durada dels projectes serà de dos anys i la data d'inici del període d'execució serà l'1 de desembre de 2021.