Teresa Cunillera remarca la importància de la sensibilització a l’hora de prevenir i eliminar la violència masclista

Teresa Cunillera remarca la importància de la sensibilització a l’hora de prevenir i eliminar la violència masclista

27/10/2021

Teresa Cunillera remarca la importància de la sensibilització per prevenir i eliminar la violència masclista

 

  • La delegada del Govern a Catalunya ha inaugurat l’exposició de pintura ‘Éclèctica’ d’Irene Redón, que va rebre el reconeixement Meninas l’any 2018
  • Cunillera destaca el ferm compromís del Govern de Pedro Sánchez en la lluita contra la violència de gènere, que es veu reflectit en l’augment de recursos als pressupostos del 2022

Barcelona, 27 d’octubre.- La delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha inaugurat aquest vespre l’exposició de pintura “”Eclèctica”, de l’artista Irene Redón, que es podrà veure fins al 3 de novembre a la seu de la Delegació. L’acte ha comptat amb la participació del subdelegat a Barcelona, Carlos Prieto, i la pintora, que va rebre el reconeixement Meninas 2018, destinat a reconèixer el treball d’institucions i particulars contra la violència de gènere.

Cunillera ha remarcat la importància d’aquesta exposició que té per objectiu sensibilitzar al voltant de la violència de gènere, “tant per comprendre els mecanismes a través dels quals es desenvolupen aquestes formes de violència contra les dones, com per conscienciar i prevenir que aquesta vulneració de drets segueixi vigent en la nostra societat”.

La mostra, que en les properes setmanes farà un recorregut per les subdelegacions de Tarragona, Lleida i Girona, forma part d’un seguit d’activitats de sensibilització i prevenció de la violència masclista organitzades per la Delegació del Govern. S’emmarquen en el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, a través del qual el Govern d’Espanya treballa per erradicar aquesta xacra.

Les activitats es van iniciar el passat 18 d’octubre amb una jornada sobre ciberviolències a la subdelegació de Lleida i inclouen: ‘FÉMINAS DEL PLANETA’, exposició de fotografies d’Eva Martí; una taula rodona sobre sensibilització de la violència de gènere, amb Asun Casasola, mare d’una víctima mortal per violència de gènere, Joshua Alonso, fill d’una víctima mortal, i Patricia Melgar, doctora en Pedagogia; l’acte Meninas 2021, que consisteix en el lliurament dels premis del Dia Internacional contra l’Eliminació de la Violència de Gènere; i la projecció i col·loqui sobre el Documental ‘Rol&Rol’ de Chus Gutiérrez, guanyadora del Premi a la Millor Pel·lícula Documental del Festival de Nantes. Reflexiona sobre el paper que desenvolupen els mitjans de comunicació, la publicitat i la ficció en la construcció de models de rol femenins. Aquestes activitats complementaran els actes propis del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

La delegada del Govern ha volgut reafirmar “el compromís ambiciós del Govern de Pedro Sánchez en l’erradicació de la violència masclista. Un compromís que no és estèril, sinó que dota de les eines necessàries per fer front a aquesta lluita”. I en aquest sentit, s’ha referit als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022, contemplen un augment de recursos destinats a la lluita contra la violència de gènere, dels quals 21 milions d’euros arribaran a Catalunya”.