La delegació del Govern a Catalunya comença un cicle d'activitats de sensibilització contra la violència masclista

La delegació del Govern a Catalunya comença un cicle d'activitats de sensibilització contra la violència masclista

18/10/2021

La delegació del Govern a Catalunya comença un cicle d'activitats de sensibilització contra la violència masclista

  • Teresa *Cunillera ha participat a la jornada sobre les *ciberviolencias masclistes avui a Lleida, donant el tret de sortida a les accions programades
  • La delegada destaca la importància de l'educació per prevenir i eliminar aquesta xacra
  • Els Pressupostos Generals de l'Estat pel 2022 contemplen un augment de recursos per a la lluita contra la violència de gènere. Catalunya rebrà 21 milions d'euros


Barcelona, 18 d'octubre.- La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha participat avui a la Jornada de formació sobre “*Ciberviolencias masclistes; tipus, caracterització i prevenció”, que ha tingut lloc en la Subdelegació del Govern a Lleida.

Aquesta jornada forma part d'una sèrie d'activitats de sensibilització i prevenció de la violència masclista organitzades per la delegació del Govern. Les accions s'emmarquen en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere, a través del com el Govern d'Espanya treballa per erradicar aquesta xacra.

Cunillera remarca la importància d'aquestes iniciatives que tenen per objectiu educar i conscienciar la ciutadania. Per a la delegada, “la formació en violència de gènere és essencial, tant per comprendre els mecanismes que provoquen violència contra les dones, com per prevenir que aquesta vulneració de drets segueixi vigent en la nostra societat”.

I en aquest sentit, ha remarcat el compromís del Govern de Pedro Sánchez en l'erradicació de violència masclista i s'ha referit als Pressupostos Generals de l'Estat pel 2022, presentats la setmana passada, “que contemplen un augment de recursos destinats en la lluita contra la violència de gènere, dels quals 21 milions d'euros arribaran a Catalunya”.

A més de la jornada sobre *Ciberviolències masclistes d'avui, s'ha programat l'exposició ‘*ECLÉTICA, de l'artista Irene *Redón; ‘FÉMINA DEL PLANETA', exposició de fotografies d'Eva Martí; una taula rodona sobre sensibilització de la violència de gènere, amb *Asun *Casasola, mare d'una víctima mortal per violència de gènere, Joshua Alonso, fill d'una víctima mortal, i Patricia *Melgar, doctora en Pedagogia; l'acte *Meninas 2021, que consisteix en la entrega dels premis del Dia Internacional contra l'Eliminació de la Violència de Gènere; i la projecció i col•*loqui sobre el Documental ‘Rol&Rol' de *Chus Gutiérrez, guanyadora del Premi a la Millor Pel·lícula Documental del Festival de *Nantes. Reflexiona sobre el paper que desenvolupen els mitjans de comunicació, la publicitat i la ficció en la construcció de models de rol femenins. Aquestes activitats complementaran els actes propis del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència cap a les dones.

Atenció especial a joves i adolescents
La jornada d'avui a Lleida s'ha dirigit al públic en general però, especialment, als pares i mares de joves i adolescents i a professionals de l'àmbit educatiu i social. Ha estat a càrrec de Jorge Flors, fundador i director de Pantalles Amigues, una iniciativa per fomentar l'ús segur/segur i saludable de les *NTIC en la infància i l'adolescència, alertant de les violències masclistes que sofreixen les dones en l'ús de les noves tecnologies.

Per la seva banda, el subdelegat Josep *Crespín ha justificat l'organització d'aquest acte a Lleida i la necessitat d'abordar aquesta problemàtica “davant l'augment significatiu de la violència de gènere entre la població adolescent”.

La delegada del Govern, Teresa Cunillera, ha estat l'encarregada de tancar l'acte destacant que “és imprescindible l'educació i conscienciació dels i les joves per prevenir la violència de gènere, sobretot en l'etapa de l'adolescència, ja que és un període de crisi i de canvi, on els i les joves es troben en la recerca de la seva identitat i on la pressió social i el reconeixement de grup és vital”.