Els ajuntaments catalans reben 6 milions d'euros del Pacte d'Estat contra la violència de gènere

Els ajuntaments catalans reben 6 milions d'euros del Pacte d'Estat contra la violència de gènere<br/>

13/09/2021

Els ajuntaments catalans reben 6 milions d'euros del Pacte d'Estat contra la violència de gènere

  •  El BOE publica avui el repartiment de 40 milions d'euros entre totes les entitats locals
  •   La delegada del Govern destaca una vegada més “el compromís del Govern amb l'erradicació de la violència de gènere”
  •   Aquests fons se sumen als quals va rebre Catalunya als 12,96 milions que va rebre al juny

Barcelona, 13 de setembre de 2021.- Els ajuntaments catalans reben 5.999.774,23 euros dels fons del Pacte d'Estat contra la violència de gènere. El BOE ha publicat avui la resolució de transferències per al desenvolupament de noves o ampliades competències reservades a entitats locals en el Pacte d'Estat contra la violència de gènere per a l'exercici 2021. En total, els ajuntaments d'Espanya reben 40 milions d'euros para

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat una vegada més “el ferm compromís del Govern amb la prevenció i l'erradicació de la violència de gènere”.

A més, ha remarcat “la necessària col·laboració de totes les administracions i el paper fonamental de les entitats locals, que són les que estan més prop de la ciutadania”.

Els criteris de repartiment que s'han seguit per a la distribució són els següents:

-          Una quantitat fixa d'1.000 euros per ajuntament.

-          0,18 euros per habitant censat a data 1 de gener de 2020.

-          El romanent que existeixi després del repartiment aplicats els criteris anteriors es distribuirà proporcionalment entre tots els municipis incorporats al Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema *Viogen) del Ministeri de l'Interior, així com entre els municipis en els quals estiguin empadronades víctimes usuàries del servei telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO), el primer dia del mes anterior a aquell en què es dicti la resolució de transferències per a cada any al que correspongui l'assignació dels fons. En el supòsit en el qual el municipi compleixi els dos criteris anteriors, s'aplicarà únicament el criteri relatiu al Servei ATENPRO.

Els programes finançats amb càrrec a aquests fons abastaran el període d'execució comprès entre 1 de juliol de 2021 i 30 de juny de 2022. Els municipis hauran de destinar els diners que rebin a l'execució de programes dirigits a l'erradicació de la violència de gènere.

Fons a les CCAA del Pacte d'Estat

Aquesta quantitat se sumeixi als 12,96 milions d'euros que el Govern va transferir el passat mes de juny a Catalunya, sent la segona Comunitat Autònoma que més fons va rebre.

NOTA_DE_PREMSA_*SUB_PACTO_FONS_PACTO_ESTAT.pdf0